Hayat Tamircisi Sunucusu Hasan Kızıl Kimdir?

Hayat Tamircisi Sunucusu Hasan Kızıl Kimdir?
Sosyal sorumluluk projeleriyle gündeme gelen Hasan Kızıl ve sunacağı Hayat Tamircisi programı özgün merak ediliyor. Türkiye insanı Hayat Tamircisi Sunucusu Hasan Kızıl kimdir

Birçok ilke imza atan Kanal D yepyeni bir programı ekranlara taşıyor. Sosyal sorumluluk projeleriyle gündeme gelen Hasan Kızıl ve sunacağı Hayat Tamircisi programı özgün formatıyla daha şimdiden merak edilmeye başladı. Türkiye insanı Hayat Tamircisi Suncusu Hasan Kızıl kimdir, diyerek çeitli ortamlarda araştırma yapıyor. Mart ayında Kanal D ekranlarında başlayacak program ve sunucusuna dair tüm detaylar haberimizde.

Hayat Tamircisi Sunucusu Hasan Kızıl Kimdir?

Liseyi bile açıktan bitiren üniversiteye gidemeyen hayvan dostu Hasan Kızıl'ın hikayesi en az hayatı kadar ilginç. Henüz 25 yaşında olan sunucu, bir hayırsever tarafından hediye edilen 3D yazıcı ile tasarımlar üretmeye başladı. Bugüne kadar 300 hayvana mehem olan Hasan Kızıl'ın hayali bir Hayat Tamircisi olmak.

Bunun için engelli insan ve hayvanlara protezler hazırlayan Hasan Kızıl 2020 mart ayında Kanal D'de muadili olmayan bir programla herkese örnek olacak. Hayat Tamircisi programıyla engelli canlılara umut ve ışık saçacak olan Kızıl, genç yaşına rağmen yıllardır sosyal sorumluluk projelerinde gönüllü olarak hizmet verdi.

Her şey bir inekle başladı

Hasan Kızıl, Baran isminde bir inekle olan ilişkisini TEDx konuşmasında anlatınca sanal ortamda tanınmaya başladı. Yurt dışına çıkarak engelli hayvanlar için yapılan yürüteçleri inceleyen Hasan Kızıl evde engelli bir kedi için yürüteç yaparak tasarımlarına başladı. Önceleri kendi oyuncukları ve bisikletlerini parçalayarak yürüteç veya protez yapan Hasan Kızıl sponsor firmaların dikkatini çekti. Özellike Sabancı Vakfı'nın sponsor olmasıyla profesyonel bir ekip kuran Hasan Kızıl artık tecrübelerini ve tasarımlarını Hayat Tamircisi programında bizlere aktaracak. Birçok engelli insan ve hayvana umut olacak Hayat Tamircisi umuyoruz ki benzer projelerin çıkmasına vesile olacak

Tam Bir Hayvan Dostu

Kendi isminden ziyade sıfatı olan Hayat Tamircisi lakabıyla meşhur olan Hasan Kızıl'ın yegane amacı hayvanları yeniden hayata bağlamak. Yaptığı protezlerle yüzlerce engelli hayvanın engelini ortadan kaldıran Hasan Kızıl canlitv mikrofonlarına hedefini şöyle açıkladı. “Hayat Tamircisi olarak bu dünyadaki yegane amacım gezegendeki bütün canlılar için güzel izler bırakmak. Başarılı olacağıma inaıyorum.”

Canlitv patformu olarak Hayat Tamircisine bu mukaddes yolda başarılar diliyoruz.

Hasan Kızıl Kimdir?

1995 Mardin doğumlu olan sunucu, daha lise yıllarında icatlarına başladı. İlk önce görme engelliler için navigasyonlu baston yapan Hasan Kızıl, nasıl bir yetenek sahibi olduğunu cümle aleme ispatlamış oldu. Ancak meşhur biri olmadığı için fark edilemeyen Hasan Kızıl, açık liseye geçti ve kendini hayvan sevgisine adadı. Hatta Kızıl'ın adanmışlığı o hale geldi ki geçen yılki üniversite sınavını bir kediyi veterinere götürürken kaçırdı.

23-02-2020
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar