TRT 1 Dizisi Ya İstiklal Ya Ölüm’ün Yayın Tarihi Belli Oldu!

TRT 1 Dizisi Ya İstiklal Ya Ölüm’ün Yayın Tarihi Belli Oldu!
TRT 1 Dizisi Ya İstiklal Ya Ölüm'ün yayın tarihi belli oldu. Milli mücadelenin 100. yılına özel olarak hazırlanan mini dizi ne zaman yayınlanacak? İşte detaylar!

TRT 1 ekranlarında yayınlanacak dönem dizilerinden biri daha ekrana gelmek üzere. Tarihsel dönem dizilerinde oldukça başarılı yapımlar ortaya koyan TRT 1 şimdi de 6 bölümden oluşacak mini bir diziyi yayına hazırlıyor. Milli Mücadelenin 100. Yılına özel olarak hazırlanan dizi toplam 6 bölümden oluşuyor. Çekimleri başlayan ve ilk bölüm yayın tarihi belli olan dizi İtilaf Devletleri’nin İstanbul’u 16 Mart 1920 tarihinde işgaliyle başlayacak ve 23 Nisan 1920’de T.B.M.M’nin açılışıyla son bulacak bir dönemin hikayesini konu alıyor. Kirli Kedi Yapım tarafından hazırlanan Ya İstiklal Ya Ölüm’ün senaryosu Funda Çetin tarafından kaleme alınırken dizinin yönetmenliğini Yasin Uslu üstleniyor. Yakın zamanda izleyici ile buluşacak olan dizinin yayın tarihi belli oldu. İşte detaylar!

Ya İstiklal Ya Ölüm Dizisi’nin yayın Tarihi Belli Oldu!

TRT 1 ekranlarında yayınlanacak olan mini dizi Ya İstiklal Ya Ölüm Milli Mücadelenin 100. Yılına özel olarak Kirli Kedi Yapım tarafından hazırlanıyor. İstanbul’un işgal edilmesiyle başlayan ve Millet Meclisi’nin açılmasıyla son bulan bir dönemde yaşananları ve bu dönemdeki Milli mücadelenin kırılma noktalarını ele alan dizinin çekimleri tüm hızıyla devam ederken yapımın ilk fragmanı da TRT 1 ekranlarında yayınlandı. Seyircinin heyecanla beklemeye başladığı dönem dizisi Ya İstiklal Ya Ölüm Dizisi’nin ilk yayın tarihi 16 Mart Pazartesi akşamı olarak açıklanırken dizinin son yayın tarihi de 23 Nisan olarak belirlendi. Böylece Ya İstiklal Ya Ölüm dizisi 16 Mart 2020 Pazartesi akşamı ilk bölümüyle izleyici karşısına çıkacak.

Ya İstiklal Ya Ölüm Oyuncu Kadrosunda Kimler Var?

Kirli Kedi Yapım tarafından hazırlanan 6 bölümlük dizinin yönetmenliğini dönem dizilerinde usta bir isim olan Yasin Uslu yaparken dizinin senaryosunu Funda çetin kaleme alıyor. Dizinin oyuncu kadrosunda birbirinden ünlü oyuncular yer alıyor. Dizinin oyuncu kadrosunda Birkan Sokullu, İlker Kızmaz, Dolunay Soysert, Osman Sonant, Alina Boz, Hilmicem İntepe, Rıza Kocaoğlu, Umut Karadağ, Ushan Çakır, Altan Erkekli, Mehmet Özgür, Serkan Ercan gibi başarılı ve ünlü oyuncular yer alıyor. Heyecanla beklenen dizi bir dönemin destansı hikayesini ve bilinmeyen detaylarını 6 bölümde seyirciye aktaracak.

22-02-2020
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar