Hazal Kaya'dan yangın isyanı: Neredesiniz ya?

Hazal Kaya'dan yangın isyanı: Neredesiniz ya?
Orman yangınları devam ederken söndürme çalışmaları da devam ediyor. Çok sayıda bölgenin yandığı yangınlara Hazal Kaya'da isyan etti.

Ünlü oyuncu Hazal Kaya sosyal medya hesabından gün boyunca yardım taleplerini paylaştı. Birçok farklı bölgede çıkan yangınlar etkisini devam ettiriyor. Herkesi üzüntüye boğan yangınlar sosyal medyadan zaman zaman tepkilere de neden oluyor. Havadan söndürme çalışmalarının yetersiz olduğu görüşü ise insanları isyan noktasına getirdi. Şahan Gökbakar, Alperen Duymaz gibi oyuncular yangın bölgelerinden yayınlarla seslerini duyurmaya çalışıyor. Ünlü oyuncu Hazal Kaya da yangınların bir türlü söndürülememesine isyan etti ve sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

Hazal Kaya'dan "Neden yalnız kaldı koca ülke?" tepkisi

Akdeniz ve Ege bölgesi ağırlıklı olmak üzere birçok bölgede orman yangınları çıktı. Yaklaşık 5 gündür devam eden yangınlar ormanları ve canlıları yok ediyor. Büyük bir mücadelenin verildiği bölgelerde söndürme çalışmaları devam etse de yangınlar tam anlamıyla kontrol altına alınamadı. Oyuncu Hazal Kaya da bu durum karşısında tepkisini dile getirdi. Hazal Kaya, paylaştığı mesajında, "Göz göre göre yanıyor cennetimiz!! Litrelik sularla yangın söndürmeye çalışıyor insanlarımız. Sönen yerler soğutma çalışması yapılmadığı için tekrar alev alıyor! Nerdesiniz ya?! Neden müdahale etmiyorsunuz? Neden yalnız kaldı koca ülke?! Havadanmudahaleistiyoruz" ifadelerini kullandı.

Hazal Kaya Şehrazat'ın paylaşımına yorum yaptı

Yangınlar devam ederken sosyal medyadan başlatılan dışardan yardım isteme kampanyası da ayrışmalara neden oldu. Başta sosyal medya fenomenleri olmak üzere birçok ünlü isim 'Global Call' paylaşımı yaptı. Bu paylaşıma tepki gösteren kesimler de oldu. Bazı oyuncu ve sanatçılar da bu çağrıyı doğru bulmadığını ve paylaşmadığını söyledi. Nilüfer, Nilgün Belgün, Şehrazat gibi isimler bu paylaşıma tepki gösterenler arasındaydı. Hazal Kaya Şehrazat'ın bu yöndeki paylaşımına da tepki gösterdi.

Şehrazat, paylaştığı twitte, "Ağrıma gitti bu yurtdışı yardım çağrısı. Ülkem Vatanım Bu Acziyete düşecek ülke değildi. Onun için o yardımları paylaşmayacağım" ifadelerini kullandı. Bu sözlere tepki gösteren Hazal Kaya ise şunları yazdı; "Bütün ülkeler bu gibi büyük felaket zamanlarında diğer ülkelerden yardım isterler. Cayır cayır yanan canları izlemek gitsin zorunuza… Bir ağaç, bir köy, bir hayvan daha kurtulsun da kim ne derse desin bizim için… ne tuhaf dertler var ya…"

02-08-2021
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar