Hollywood'un Efsane Oyuncusu Doris Day Hayatını Kaybetti!

Hollywood'un Efsane Oyuncusu Doris Day Hayatını Kaybetti!
Birçoğumuz onu adıyla bilmeyiz. Ancak oynadığı filmleri görmeyenimiz yoktur. Bir ömür göz önünde yaşayan dünyaca ünlü sinema oyuncusu Doris Day hayatını kaybetti. İşte detaylar!

Adını bilmeseniz de resimlerini görünce hemen tanıyacağınız isimlerden birisi o. Zamanında o kadar ünlüydüki bir zamanların ABD Başkanı Ronald Reagan ile aynı filmde buluştu. Yıllar geçse de ününden bir şey eksilmedihatta ilerlemiş yaşına rağmen yapımcıların kapısını aşındırdığı bir oyuncu oldu. Doris Day hayatını kaybetti. Kim mi doris Day? İşte efsanefi Hollywood oyuncusu Doris Day’in hayatı.

O Kadar Ünlü O Kadar Ünlü Ki!

Hollywood’un 1950'li yıllardaki popüler ismi Doris Day, 97 yaşında hayatını kaybetti. Calamity Jane filmiyle tanınan Day, Çok Şey Bilen Adam filminde seslendirdiği Que Sera Sera adlı şarkıyla hafızalara kazınmıştı. 97 yaşında hayata veda eden Doris Day'in ölüm nedeni zatürre olarak açıklandı. 

Bir Ömür Şöhreti Yaşadı!

Şarkıcı, oyuncu, yapımcı ve hayvan hakları aktivisti olan Day, yaklaşık 50 yılını eğlence sektörüne adadı. Tabir yerindeyse bir ömür adadı bu uğurda. Son zamanlarda ağır bir zatürreye yakalanan sanatçının ölümünü, kendi adına kurulan hayvan hakları kurumu duyurdu. Kurum, yaşına göre oldukça sağlıklı olan Day’in son zamanlarda ciddi bir zatürre teşhisi konulduğunu ve sağlık durumunun giderek kötüleştiğini açıkladı.

Uçak Korkusu Yüzünden Ödülünü Alamadı

Eşinin kendisinden habersiz ölmeden önce yapmış olduğu sözleşmeler gereğince 1968 – 1973 yılları arasında televizyonda “The Doris Day Show” programını yapmak zorunda kaldı. Dors Day, 14 Nisan 1976 tarihinde dördüncü kez evlendi ve 2 Nisan 1982 tarihinde boşandıktan sonra kendini hayvanlara adayarak ev hayvanlarının bakımını savunan Carmel, Kaliforniya'daki 'Doris Day Animal League'i yönetmeye başladı. 2004 yılında ABD Başkanı George W. Bush tarafından Özgürlük Madalyası verildi, ancak uçak korkusu yüzünden ödülünü almaya gidemedi.

Dorıs Day Kimdir?

Doris Day, 3 Nisan 1922 tarihinde Cincinnati, Ohio, ABD'de doğdu. Tam adı Doris Mary Ann Von Kappelhoff'dır. Doris Day, 1939 yılında Les Brown adlı bir gurupta şarkıcı olarak meslek hayatına başladı. Dans etmeyi seven Doris Day, 14 yaşındayken bir erkek arkadaşı ile yerel bir dans yarışmasına katılıp 500 dolar ödül kazandı. Dansçı olarak hayatına devam etmek isteyen Dors Day, Hollywood'a taşınacağı gün 13 Ekim 1937 tarihinde bir trafik kazası geçirdikten sonra dansçı olma hayallerine veda etti. Doris Day, 1948 yılında sinema oyunculuğuna başladı. Birçok komedi filmlerinde Rock Hudson'un veya Cary Grant'ın partneri olarak rol aldı. 1952 yılında “The Winnng Team” filminde sonradan 33. Kaliforniya Valisi ve 40. Amerika Birleşik Devletler Başkanı olacak olan Ronald Reagan ile beraber rol aldı.

15-05-2019
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar
Etiketler