Huysuz Virjin’in Yeğeni: Hepsi Mirastan Pay Alma Ümidinde

Huysuz Virjin’in Yeğeni: Hepsi Mirastan Pay Alma Ümidinde
Ünlü isim Huysuz Virjin sahne adıyla bilinen Seyfi Dursunoğlu’nun vefatının ardından arkasındaki bıraktığı vasiyetnameye yenlerinden bazıları itiraz etti.

Türk sahne sanatlarından Kanto’nun önde gelen temsilcilerinden Huysuz Virjin adıyla bilinen ünlü isim Seyfi Dursunoğlu 17 Temmuz 2020 tarihinde hayata veda etti. Tüm sevenleri usta ismin hayatını kaybetmesi dolayısıyla derin bir üzüntü içine girdi. Usta isim hayatı boyunca sahnelerde yer almış ve pek çok oyunda ve televizyon ekranında yer alarak herkese kendisini sevdirmeyi başarmıştı. Hayatını kaybetmesiyle tüm ülke Seyfi Dursunoğlu’nun ardından yas tuttu. Usta isim hayatı boyunca çalışıp çabalayıp biriktirdiklerini ise vasiyetinde belirtmiş ve tüm mal varlığını Çağdaş Yaşamı destekleme Derneği’ne bırakmıştı. Ancak ne olduysa bu noktadan sonra oldu ve ünlü ismin mirasçıları Seyfi Dursunoğlu’nun vasiyetnamesine itiraz etti ve mahkemeye gitti. Bu noktadan sonra ise ünlü ismin mirasçıları da kendi aralarında ikiye bölündü. Bir kısmı vasiyetnameye itiraz ederken bir kısmı ise Çağdaş yaşamı destekleme Derneği’ne bırakılan tüm miras için herhangi bir hak talep etmedi.

Vasiyetname Hukuka Uygun

Huysuz Virjin sahne adıyla hafızalara kazınan usta oyuncu Seyfi Dursunoğlu’nun ölümünün ardından miras tartışması başladı. Usta imin yeğenlerinden Evren Saydam ve Erhan Saydan vasiyete itiraz ederken bir diğer yeğen Güliz Buyrukbilen’in avukat kızı Gizem Özköseoğlu bırakılan vasiyetin hukuka uygun olduğunu belirtti. Gizem Özköseoğlu yaptığı açıklamada “annem, teyzem ve bir yeğeni dernek avukatlarına vekâletname verdi. Aslında bizim dışımızda herkes mirastan pay almak ümidinde. Tamamen kamu yararına olacak olan bu bağışın gerçek sahiplerine ulaşmasını ve çocukların yetiştirilmesine katkıda bulunulmasını geciktiriyor olmalarından dolayı üzüntümüz büyük. Hakkın ve adaletin gerçek sahiplerini bulacağından şüphem yoktur” ifadelerini kullandı. Gizem Özköseoğlu ayrıca “bu kişilerle beraber bizim de itiraz etmişiz gibi adımızın geçmesi gerçekten bizi derinden yaraladı” ifadelerini kullandı.

Seyfi Dursunoğlu’nun Vasiyeti

2020 yılında hayata veda eden Seyfi Dursunoğlu Üsküdar’da bulunan evini ve banka hesabında yer alan tüm maddi birikimini Çağdaş yaşamı Destekleme Derneği’ne verilmesini vasiyet etmişti. Ayrıca usta isim evindeki tüm şahsi eşyalarını yeni Güliz Buyrukbilen’e ve kullandığı cipi de yardımcısı Ümit Yazıcı’ya bırakmıştı. Seyfi Dursunoğlu bir açıklamasında doktora gittim, akli dengemin yerinde olduğuna dair rapor çıkardım, noter huzurunda da vasiyetimi yaptım” açıklamasını yapmıştı.

21-02-2021
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar