Huysuz Virjin'in vasiyetine itiraz edildi iddiası!

Huysuz Virjin'in vasiyetine itiraz edildi iddiası!
Huysuz Virjin'in vasiyetine itiraz edildi iddiası! Huysuz Virjin'in vasiyetine itiraz edildi. Huysuz Virjin'in vasiyeti nedir?

Huysuz Virjin olarak tanıdığımız Seyfi Dursunoğlu, geçtiğimiz Temmuz ayında 87 yaşında dünyaya gözlerini yumdu. 17 Temmuz 2020 yılında hayatını kaybeden Seyfi Dursunoğlu, tüm varlığını Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne bırakan Huysuz Virjin'in vasiyetine itiraz edildi. Hayatını kaybetmeden yıllar önce vasiyetini hazırlayan Huysuz Virjin olarak tanıdığımız Seyfi Dursunoğlu, Üsküdar'da yaşadığı evini ve banka hesaplarındaki birikimlerini Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne bıraktı. Ölmeden yıllar önce bir programda verdiği röportajında 'yeğenlerim cenazemi bile kaldıramaz' sözlerini kullanmıştı. Ünlü sanatçı Seyfi Dursunoğlu'nun ölümünün ardından ise yeğenleri Evren Saydan ve Erhan Saydan sanatçının vasiyetine itiraz ederek mahkemeye başvurdu. Davanın ilk duruşması ise Anadolu Adliyesi Asliye Hukuk Mahkemesi'nde, Mart ayında görülmesi planlanıyor.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği avukatı Sedat Durna yaptığı açıklamada; 'Seyfi Bey’in vasiyeti, aynı gün sağlık raporu alınarak noterde yapılmıştır. Bu, en güçlü, en sağlam vasiyet şekillerinden biridir. 10 yasal mirasçıdan 5’i, vefat sonrası vasiyeti onayladı. 3 mirasçısı yasal olarak kabul etti. Ancak iki yeğeni Evren Saydan ve Erhan Saydan itirazda bulundu. Noterde yapılan vasiyetin tanıklarının yaşlı olduğunu, orada bulunanlardan birinin de dernekte çalıştığını iddia ettiler. Fakat bunlar somut bir iptal sebebi değil. Davaya mart ayında başlanacak. Vasiyet kanuni olarak derneğe geçmedi. Yeğenleri 10’da 1 oranında pay istiyor. Ancak rahmetli Seyfi Bey’in ‘Yeğenlerim cenazemi bile kaldıramaz, bir şey verilmesin’ şeklinde açıklamaları var. Sanırım onlar ‘Bu dava uzun sürer, biz de ÇYDD ile masaya oturur bir şeyler alırız’ diye düşünüyor. Ama ellerinde somut bir iptal nedeni yok. Zaten biz de dernek olarak öyle bir şey yaparsak, Seyfi Dursunoğlu’na ihanet emiş oluruz. Bu süreç belki hukuki olarak 4-5 yıl devam eder ama yeğenlerinin bir hak durumu olamaz.' sözlerini kullandı.

Huysuz Virjin olarak tanıdığımız Seyfi Dursunoğlu'nun sahne kıyafetleri ve aksesuarları ise Türkler İnanoğlu Vakfı'na verildi.

Huysuz Virjin (Seyfi Dursunoğlu) kimdir?

1932 yılında dünyaya gelen Seyfi Dursunoğlu, Trabzon doğumludur. 1970'li yıllardan bu yana yaptığı eğlence programları ile tanınmıştır. 17 Temmuz 2020 yılında hayatını kaybetmiştir.

19-02-2021
Yazar Hakkında
Özlem Olgunsoy

Özlem Olgunsoy

Özlem 1995 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Eğitimini tamamladıktan sonra iş hayatına atıldı. Çocuk gelişimi, sağlık, medya konuları .. devamı.. mail
Yorumlar