İbrahim Tatlıses’e Şok! İhale İptal Edildi

İbrahim Tatlıses’e Şok! İhale İptal Edildi
Geçtiğimiz aylarda Burhaniye İlçesi Belediyesince gerçekleştirilen ve İbrahim Tatlıses’in kazandığı AVM İnşaatı ve işletilmesi yönündeki ihale belediye tarafından iptal edildi.

Geçtiğimiz haftalarda haberlere konu olan ve ünlü şarkıcı İbrahim Tatlıses’in şirketlerinden birinin kazandığı ihaleyle ilgili bugün internet haber sitelerinde ve magazin basınında bir haber yayınlandı. Ünlü ismin Balıkesir Burhaniye İlçesi’nde kazandığı AVM inşaatı ve işletmesi ihalesinin belediye tarafından iptal edildiği haberleri bir anda ünlü ismin yeniden gündeme getirdi. Kapalı teklif usulüyle gerçekleştirilen ihaleyi kazanan İbrahim Tatlıses geçtiğimiz haftalarda Burhaniye Belediye Başkanının da bulunduğu bir organizasyonda imzaları atmışlardı. Ancak aradan geçen süre içinde yaşlanan gelişmeler sonucu ihalenin iptal edildiği belirtildi. İhalenin iptal edilme gerekçesi olarak ise yeterince rekabet oluşmadığı belirtildi. İhalenin yeniden gerçekleştirileceği öğrenildi.

İhale İptal Edildi

Ünlü isim İbrahim Tatlıses’in şirketinin kazandığı Burhaniye Belediyesi tarafından açılan AVM inşaatı ve işletmesi ihalesi yeterli rekabet ortamı oluşmadığı gerekçesiyle belediye tarafından iptal edildi. Burhaniye Belediyesi, Taylıeli mahallesinde 23 bin 761 metrekare alamda yapılacak AVM için geçtiğimiz yılın aralık ayında bir ihaleye çıkılmış ve ihale gerçekleşmişti. Kapalı teklif usulüne göre gerçekleştirilen ihaleyi İbrahim Tatlıses adına ihaleye katılan şirketin genel müdürü Şule Yazar kazanmıştı. Daha sonra ünlü isim İbrahim Tatlıses ilçeye gelerek Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler ile AVM inşaatı ve 23 yıl süresince işletilmesi amacıyla hazırlanan sözleşmeyi imzalanmıştı. İnşaatta ve sonrasında yüzlerce insana iş olanağı sağlayacak ihale geçtiğimiz gün yeterli katılım olmadığı ve rekabet ortamı oluşmadığı gerekçesiyle belediye tarafından iptal edildi. Belediyeden yapılan açıklamada yeni bir ihale yapılacağı belirtildi.

Yeterli Rekabet Ortamı Oluşmadı

Balıkesir iline bağlı Burhaniye Belediyesi tarafından geçtiğimiz aylarda yapılan alışveriş ihalesini kazanan İbrahim Tatlıses henüz çalışmalara başlamadan, ihale belediye tarafından iptal edildi. Belediyeden yapışan açıklamada “belediyemizce 23 yıllık üst kullanım hakkı tesis edilerek yapımı ve işletmesine ait ihalesi yapılan alışveriş merkezi sözleşmesi; idaremizce yeterli rekabet ortamı oluşmadığının değerlendirilmesi ve ayrıca yer seçimindeki kamuoyunun hassasiyeti de göz önüne alınarak iptal edilmiştir. Belediyemizce daha uygun bir yer seçimi için çalışma yapılacaktır” ifadeleri kullanıldı. Haber internet haber siteleri ve magazin basınında geniş şekilde yer alırken konuyla ilgili İbrahim Tatlıses cephesinden ise herhangi bir açıklama henüz yapılmadı.

23-02-2022
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar