İyi Fikir programı sunucusu Seval Çöpür kimdir?

İyi Fikir programı sunucusu Seval Çöpür kimdir?
TRT 1 ekranlarının sevilen sabah programı İyi Fikir'de sunucu değişikliği mi olacak? Yeni İyi Fikir programı sunucusu Seval Çöpür kimdir?

TRT 1 ekranlarının sevilen sabah kuşağı programı İyi Fikir'de sunucu değişikliği olacağı iddiası gündeme geldi. Pelin Çift'in sunduğu İyi Fikir programı TRT 1'in uzun yıllardır ilgiyle takip edilen programlarından biriydi. Milliyet gazetesi yazarı Ali Eyüboğlu köşe yazısında, İyi Fikir programında sunucu değişikliğine gidildiğini, programı artık Seval Çöpür'ün sunacağını açıkladı. İyi Fikir programı yeni yayın döneminde yayına başlamamış ve bu durum sebebi medya dünyasında merak ediliyordu. Milliyet gazetesi yazarı Ali Eyüboğlu ise program ekibinden edindiği bilgileri köşe yazısında paylaşarak programın yenilenen fortmatla ve yenilenen sunucusu Seval Çöpür'le devam edeceği bilgisini verdi.

İyi Fikir programı yeni formatla başlayacak

Daha önce Esra Harmanda, Ece Erken, Pelin Çift ve Züleyha Ortak gibi isimlerin sunduğu İyi Fikir programı hakkında bilgi veren Eyyüpoğlu'nun yazısındaki ilgili bölüm şöyle; "TRT’nin neredeyse her sezon başka bir ünlü kadına sundurduğu ‘İyi Fikir’de bu gelenek değişmedi. Esra Harmanda, Züleyha Ortak, Ece Erken’den sonra Pelit Çift’in kameralar karşısına geçtiği proje, bu kez TRT 1’in eski ana haber spikerlerinden birine teslim. TRT Ana Haber’den sonra TRT Haber’de yaptığı programlarla seyirci karşısına çıkan Seval Çöpür, ‘İyi Fikir’in yeni sunucusu oldu. TRT’nin iç yapım programı, yeni sunucusu ve yenilenen formatıyla ekranda olacak."

Seval Çöpür kimdir?

TRT'de ana haber sunuculuğu da yapan Seval Çöpür aslında lisansının kimya mühendisliği alanında tamamladı. Aslen Karslı olan Çöpür, İstanbul Üniveritesi Kimya Mühendisliği eğitimini bitirdikten sonra iletişim alanında çalışmalara yönelerek İstanbul Medya Akademisi'nde eğitim aldı. TRT'nin açmış olduğu sınava katılarak TRT kadrosuna giren Seval Çöpür, TRT 1 ve TRT Haber'de haber programları hazırlayıp sundu ve TRT Ana Haber Bülteni'ni sundu. Adapazarı doğumlu olan Çöpür 27 yıl Denizli'de yaşadı. TRT'de spor spikerliği de yapan Çöpür'ün TRT 1'in gündüz kuşağı programı İyi Fikir için görevlendirildiği de Ali Eyüpoğlu tarafından duyuruldu. Genç ve başarılı bir sunucu olan Çöpür'ün, sağlık, genel kültür, eğitim, din, ev ekonomisi, mutfak bilgisi, pratik bilgiler, çocuk bakımı, bitki bakımı vs. gibi birçok farklı alanda konuyu işleyen İyi Fikir'deki performası da merak ediliyor.

30-10-2019
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar