Kadir İnanır’ın Son Hali! Günlerce Yoğun Bakımda Kalan Kadir İnanır İlk Kez Görüntülendi!

Kadir İnanır’ın Son Hali! Günlerce Yoğun Bakımda Kalan Kadir İnanır İlk Kez Görüntülendi!
Yeşilçam’ın usta ismi 72 yaşındaki Kadir İnanır, beyin damarında pıhtı atması sonucu ameliyat olmuş, 22 gün yoğun bakımda kalmıştı. Önceki gün bir avm çıkışı ilk kez görüntülendi.

20 Kasım’da, Muğla’nın Ortaca İlçesinde aniden rahatsızlanan Kadir inanır, Denizli’deki Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Acil serviste yapılan tahlil ve tetkikler sonucu İnanır’ın, beyin damarında pıhtı atması tespit edilmişti.

Beyin Kanaması Geçiren Kadir İnanır Sevenlerini Üzmüştü

Vücudunun yüzde 80 felç riski taşıdığı bildirilen sanatçının bir süre yoğun bakımda takip edileceği, duruma göre ameliyat edileceği öğrenildi. İnanır için uzman kişilerin yer aldığı 6 kişilik ekip oluşturuldu. Aralarında kalp damar, nöroloji, genel cerrah ve beyin cerrahlarının da bulunduğu ekip, İnanır’ı yakinen takip etmişti.

21 Kasım tarihinde hastanede beyin kanaması geçiren Kadir İnanır, ameliyata alınmıştı. Başarılı geçen operasyonun ardından tekrar yoğun bakıma kaldırıldığı öğrenildi. Günlerce yoğun bakımda gözetim altında kalan sanatçı, daha sonra nöroloji servisinde özel bir odaya alınmıştı. Kadir inanır’ı ziyarete gelen bir arkadaşı tarafından çekilen bir fotoğraf medyada yayıldı. Fotoğrafta kadir inanır’ın kayifli olduğu görüldü.

Değerlerinin normale dönmesiyle birlikte servise çıkarılan İnanır, iyileşmesinin ardından, hastaneden taburcu edilmişti. Önceki gün sanatçı, ilk kez bir avm çıkışı görüntülendi. İşte Kadir İnanır’ın son hali…

Kadir İnanır’ın Son Hali İlk Kez Görüntülendi

İyileşmesinin ardından, usta oyuncu doktoruyla yaptığı görüşmede, ‘’Sevgi emektir sözünün doğruluğunu bir kez daha anlıyorum’’ dedi. SEVGİ EMEKTİR!’ sözleriyle sevenlerine selam yollamıştı.

Hastalığının ardından, kötü günleri geride bırakıp, bir ay içerisinde sağlığına kavuşan İnanır, oldukça keyifliydi. Önceki gün bir alışveriş merkezinde ilk kez görüntülendi. Keyifli halleriyle dikkat çeken oyuncu, ‘’Sağlığım yerinde, her geçen gün daha iyi oluyorum’’ dedi.

Kadir İnanır Kimdir?

Kadir İnanır, 15 Nisan 1949’da Ordu’nun Fatsa ilçesinde dünyaya geldi. İlkokul ve ortaokulu Fatsa’da okudu. Liseyi yatılı olarak İstanbul Haydarpaşa Lisesi’nde tamamladı. Ardından Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi, Radyo- Televizyon Bölümü’nden mezun oldu.

67 yılında Ses dergisi’nin düzenlediği ‘Sinema Artisti Yarışması’nda finale kaldı, 1968 düzenlenen Saklambaç gazetesinin ‘Fotoroman Artisti Yarışması’nda da birinci oldu. Bir süre fotoromanlarda oynadıktan sonra Yedi Adım Sonra (1968) adlı filmdeki küçük bir rolle sinemaya başladı. İlk kez başrolde oynadığı 1970 tarihli, Atıf Yılmaz’ın yönettiği Kara Gözlüm filminde Türkân Şoray’la başrolleri paylaştı. Daha sonra Türkan Şoray’la birçok film daha çevirerek Türk sinemasının erkek yıldızları arasına girdi. Zamanla daha nitelikli filmlere yöneldi.

5. Altın Koza Film Festvali’nde başrolünü Filiz Akın’la paylaştığı Utanç (1973) adlı filmle En İyi Erkek Oyuncu seçilen Kadir İnanır, başrollerini Fatma Girik, Serpil Çakmaklı, Nur Sürer, Erdal Özyağcılar ile paylaştığı 1985 tarihli Yılanların Öcü adlı Şerif Gören filmiyle ise 1986 Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünün sahibi oldu. Kadir İnanır, 1990’da Medcezir Manzaraları adlı film ile 3. Ankara Film Festivali’nde de En İyi Erkek Oyuncu dalında ödülün sahibi oldu.

Toplam 182 sinema filminde ve 7 televizyon dizisinde rol alan İnanır’ın en uzun soluklu dizisi Marziye adlı yapım oldu. 1995-1996 yılları arasında Kanal D’de yayınlanan Böyle Gitmez adlı bir haber programının sunuculuğunu yaptı.
Kadir İnanır’ın Oynadığı Filmler

1972 – Utanç
1977 – Selvi Boylum Al Yazmalım
1984 – Bir Yudum Sevgi
1981 – Ah Güzel İstanbul
1981 – Kırık Bir Aşk Hikayesi
1982 – Tomruk
1985 – Amansız Yol
1986 – Sen Türkilerini Söyle 
1986 – Suçumuz İnsan olmak
1986 – Dikenli Yol
1987 – Katırcılar
1987 – 72. Koğuş
1988 – Yedi Uyuyanlar
1990 – Tatar Ramazan 
1992 – Tatar Ramazan Sürgünde
2000 – Komser Şekspir
2003 – Gönderilmemiş Mektuplar
2005 – Sinema Bir Mucizedir

13-01-2022
Yazar Hakkında
Belma Arslan

Belma Arslan

1985 yılında Adapazarı'nda doğdu. 2008 Yılında Sakarya Üniversitesi Turizm ve Seyahat İşletmeciliğinden, 2011 yılında da Anadolu Üniversi .. devamı.. mail
Yorumlar