Kadir İnanır Yoğun Bakıma Alındı

Kadir İnanır Yoğun Bakıma Alındı
Türk Sineması’nın usta oyuncusu Kadir İnanır’la ilgili gelen son dakika haberi bir anda bütün Türkiye’yi derin bir endişeye sevk etti.

Magazin basını ve internet haber isteri ile sosyal medyaya düşen bir haber bir anda tüm Türkiye’nin dikkatini çekti. Türk Sineması’nın ünlü ve usta oyuncusu Kadir İnanır’la ilgili son dakika haberi bir anda tüm herkesin merak içinde kalmasına ve derin üzüntü yaşamasına sebep oldu. Muğla’nın Ortanca İlçesi’nde aniden rahatsızlanan ve acil olarak hastaneye kaldırılan usta oyuncunun yoğun bakıma alındığı belirtildi. Hastanede yapılan ilk müdahalesinin ardından Pamukkale Üniversitesi Hastanesine sevk edilen Kadir İnanır burada yoğun bakıma alındı. Magazin basını ile sosyal medyada yer alan haberler bir anda tüm Türkiye’nin ünlü oyuncunun durumunu araştırmasına ve gelişmeleri merak etmesine sebep oldu. Hemen her haber sitesinde yer alan haberlere göre ünlü ismin beyin damarlarında yaşanılan bir sorun sebebiyle hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

Felç Riski Taşıyor

Muğla’nın Ortanca İlçesi’nde bulunan ve burada aniden rahatsızlan Türk Sineması’nın usta oyuncusu Kadir İnanır acil olarak hastaneye kaldırıldığı ve burada yapılan ilk kontrollerin ardından ambulansla Denizli’ye Pamukkale Üniversitesi’ne sevk edildiği öğrenildi. Burada yapılan kontrollerin ardından usta oyuncunun beyin damarlarında pıhtı atması sonucu rahatsızlandığı öğrenildi. Hayati tehlikesinin olmadığı belirtilen ünlü ismin vücudunun % 80 felç riski taşıdığı belirtildi ve durumunun bir süre yoğun bakımda takip altında tutulacağı öğrenildi. Duruma göre ünlü ismin ameliyata alınıp alınmayacağına ise ilerleyen saatlerde karar verileceği öğrenildi.

Kadir İnanır Kimdir?

Türk Sineması’nın usta oyuncularından biri olan ve yüzlerce filmde rol alan ve Türk Sineması’nın temel direklerinden biri olan usta oyuncu Kadir İnanır 15 Nisan 1949 yılında Ordu’da dünyaya gelmiştir. İlk, orta ve lise eğitimlerinin ardından Marmara Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema Bölümünden mezun olan Kadir İnanır 1968 yılında düzenlenen Saklambaç Gazetesi’nin Fotoroman Artisti Yarışmasında birinci olmuştur. Kadir İnanır ilk olarak Yedi Adım Sonra adlı filmle sinema filmlerinde rol almaya başlamıştır. Daha sonra pek çok sinema filmi ve dizide rol alan usta oyuncunun rol aldığı pek çok bilinen film vardır. Bunlar arasında özellikle

-          Selvi Boylum Al Yazmalım

-          Kara Gözlüm

-          Tomruk

-          Katıcılar

-          Tatar Ramazan

-          Yılanların Öcü

Adlı filmler bulunmaktadır. Usta isim ayrıca bir dönem özel bir televizyon kanalında ana haber sunuculuğu da yapmıştır.

20-11-2021
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar