Kanal D Mahkemede Kaybetti

Kanal D Mahkemede Kaybetti
2020 yılında Fox Tv ekranlarında yayınlanan Bay Yanlış dizisi sebebiyle Gold Film’e dava açan Kanal D mahkemeyi kaybetti.

Televizyon kanalları zaman zaman kendilerine iş ve proje üreten yapım şirketleri ya da oyuncularla ters düşebiliyor ve mahkemelik olabiliyor. Bunun bir örneği geçtiğimiz günlerde mahkeme tarafından karara bağlana Kanal D ile Gold Film arasında yaşandı. Daha önce 2020 yılı yayın döneminde Gold Film tarafından hazırlanan ve Fox Tv ekranlarında yayınlanan Bay Yanlış dizisi ile ilgili olarak Kanal D yönetimi yapım şirketi Gold Film’e dava açmış ve yapım şirketinin Bay Yanlış dizisi için önce kendileriyle anlaştığını ancak son anda vazgeçerek Bay yanlış dizisinin Fox Tv’ye sattığını belirterek mahkemeye başvurmuş ve zararının tazmini için dava açmıştı. Aradan geçen zaman içinde davanın değişen zamanlarda duruşmaları görüldü ve son olarak geçtiğimiz gün mahkeme davayla ilgili kararını verdi.

Kanal D Kaybetti

2020 yayın döneminde Fox Tv’de ekrana gelen ve Can Yaman ile Özge Gürel’in başrolünde yer aldığı romantik komedi filmi Bay Yanlış, yapım şirketi Gold Film ile Kanal D’yi karşı karşıya getirmişti. Projenin kendisine verileceğini belirten Kanal D, Gold Film’in diziyi son anda Fox Tv’ye verdiği ve kendisinin bu satıştan zarar ettiği, reklam anlaşmalarını bu diziye göre yaptığı ve bu diziyi alacağı için başka bir projeye bakmadığını belirterek mahkemeye başvurmuş ve dava açmıştı. Görülen dava sonunda mahkeme heyeti davayı karara bağladı. Kanal D’nin 13 bölüm dizi için toplam zararının 14 milyon 672 bin 368 TL olduğu belirtilen dava dilekçesinde Kanal D mahkeme tarafından haksız bulundu ve mahkeme Gold Film lehine karar bağlandı.

Pasif Husumet Yokluğu

Can Yaman ve Özge Gürel’in başrolünde yer aldığı ve 2020 sezonunda Fox Tv ekranlarında yayınlanan Bay Yanlış dizisi yayınlandığı dönemde seyircinin beğenisini kazanmıştı. Dizi aynı zamanda iki yayıncı kurum olan Fox Tv ile Kanal D’yi karşı karşıya getirmiş ve Kanal D diziyi ilk önce kendileri için hazırladığını iddia ettiği yapım şirketi Gold Film’e dava açmıştı. İstanbul 7. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından görülen dava sonunda Kanal D haksız bulundu. Mahkeme 3 yıl süren dava sonunda Gold Film ile Kanal D arasında resmi bir sözleşme olmadığını belirterek Kanal D’nin tazminat talebini haksız buldu. Mahkeme heyeti Kanal D’nin maddi ve manevi tazminat talebini “pasif husumet yokluğu sebebiyle” reddetti. Üç yıl süren Bay Yanlış dizisi mahkemesi böylece Gold Film’in lehine sonuçlandı.

25-04-2023
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar