Kara Tahta Reytinglerde Ne Yaptı?

Kara Tahta Reytinglerde Ne Yaptı?
TRT 1 ekranlarında ilk bölümüyle ekrana gelen ve uzun zamandır hazırlıkları süren Kara Tahta dizisinin reytingleri nasıl oldu? Dizi kaçıncı sırada yer aldı? İşte cevabı!

Dün akşam (30 Mart 2022 Çarşamba) televizyonlarda yeni bir dizi yayın hayatına başladı. TRT 1 ekranlarında yayınlanmaya başlanan dizi Üs Yapım tarafından hazırlanıyor. Furkan Andıç ve Miray Daner gibi yetenekli ve geleceği parlak oyuncuları başrolünde buluşturan dizi dram ve aşk dizisi türünde ele alınıyor. Dizi lise yıllarında akranları tarafından büyük bir zorbalığa maruz kalan ve bu sebeple annesiyle birlikte yaşadığı yerden taşınmak zorunda kalan ve daha sonra memleketine ve zorbalığa maruz kaldığı aynı okula öğretmen olarak atanan Atlas Öğretmenin hayatını anlatıyor. Dizi Atlas öğretmen matematik öğretmeni olarak liseyi okuduğu okula atanmasıyla başlıyor ve geçmiş ve gelecek kurgusu içinde seyircinin beğenisine sunuluyor. Büyük umutlarla ve emeklerle hazırlanan dizinin tanıtımı da bir o kadar iddialı ve çarpıcı olarak yapıldı ve dizi sektöründe ve seyirci kesiminde büyük beğeni aldı. Ancak ne yazık ki dizinin yayınlanan ilk bölümü tam anlamıyla bir hüsrana yol açtı. Açıklanan reytingler Kara Tahta için büyük hayal kırıklığı oldu.

Kara Tahta Reytinglerde Çakıldı

Üs Yapım tarafından hazırlanan ve TRT 1 ekranlarında yayınlanmaya başlayan Kara Tahta dizisi dün akşam ilk bölümüyle seyirci karşısına çıktı. Büyük ve görkemli tanıtımlar sonunda büyük beklentiler oluşturan dizinin ilk bölüm reytingleri açıklandı ve ne yazık ki dizi aldığı reytinglerle ilk beşe dahi giremedi. Çarşamba günü güçlü yapımlar arasında adeta ezilen Kara Tahta ilk bölümüyle tam bir hayal kırıklığı yaşattı. Dizi kendisine Total Grupta 14. Sırada yer bulurken, A/B’de 6, 20+ABC’de ise 5. Sırada yer bulabildi. Çarşamba akşamları yayınlanan Kuruluş Osman, Sadakatsiz ve Survivor All Star arasından üst sıralara çıkamayan Kara Tahta’nın bu büyük hayal kırıklığı sektörde büyük şaşkınlıkla karşılandı. Aşk ve dram türünde ele alınan hikayesiyle seyirciye ulaşmayı başaramayan dizinin bundan sonraki bölümlerinin alacağı reyting şimdiden merak edilmeye başlandı.

Kara Tahta Dizisi Nerede Çekiliyor?

Üs Yapım tarafından hazırlanan Kara Tahta dizisi Edirne’de çekiliyor. Başrolünde Furkan Andıç ve Miray Daner’in yer aldığı dizi Edirne’nin çeşitli bölgelerinde çekilirken özellikle tarihi yerler çekim mekanı olarak tercih ediliyor. Dizinin çekildiği ve dizide adı Kuyubaşı Lisesi olarak geçen okulun ise Edirne Lisesi olduğu ve yapının 165 yıllık bir geçmişinin olduğu öğrenildi. Ayrıca Meriç köprüsünde de çekimleri yapılan dizinin ilk bölümlerinden bazı sahnelerin Sapanca Karatepe’de yapıldığı öğrenildi.

31-03-2022
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar