Kardeş Çocukları Umay (Nur Fettahoğlu) kimdir?

Kardeş Çocukları Umay (Nur Fettahoğlu) kimdir?
Star TV'nin her Pazar ekranlara gelen dram türündeki dizisi Kardeş Çocukları'nın Umay karakteri (Nur Fettahoğlu) kimdir?

Pazar akşamları saat 20.00'da Star TV'den ekranlara gelen Kardeş Çocukları dizisi dizi severlerin ilgisini oldukça çekmişe benziyor. Oyuncu kadrosunda Mehmet Aslantuğ, Ayça Bingöl, Nur Fettahoğlu ve Afra Saraçoğlu gibi isimleri gördüğümüz Kardeş Çocukları dizisinde Umay (Nur Fettahoğlu) kimdir?

Umay, oldukça göz önünde, herkesin imrenerek baktığı bir kadındır. Kızı ve kocasıyla birlikte oldukça göz önünde bir ailenin parçasıdır. Ancak herkesten sakladığı bir sırrı vardır. Geçmişinden kaçarak Ümmü olan adını Umay olarak değiştirir. Kocasına, kızına bile tüm bunları söylememiştir. Hiç beklemediği bir anda geçmişi peşinden gelir. Hayatını kavgalı kız kardeşi Ümran, hiç var olmamış gibi sürdürmektedir. Kız kardeşi Ümran ve yeğeni Hayat bir bomba gibi Umay'ın hayatının ortasına düşer. Bu durum Umay'ın gerçek kimliğini de ortaya çıkarır. Kocası ve kızı büyük bir şokla karşı karşıya kalır. Umay, Ümran'ın hapse girmesinden sonra tek başına kalan yeğeni Hayat'ı evine alır.

NUR FETTAHOĞLU KİMDİR?

12 Kasım 1980, Almanya, Duisburg doğumlu olan Nur Fettahoğlu, Haliç Üniversitesi Moda Tasarım mezunudur. Mezuniyetinin ardından bankacılık yapmaya başladı. Sky Türk ekranlarında yaptığı borsa spikerliğiyle televizyon dünyasına ilk adımı attı.

2007 yılında rol aldığı TRT 1'de yayınlanan Gönül Salıncağı ve Star TV'de yayınlanan Benden Baba Olmaz dizileriyle ilk kez oyunculuğu deneyimledi.

Kariyerini yükselişe geçiren yapım Aşk-ı Memnu dizisi oldu. Nur Fettahoğlu, 2008-2011 yılları arasında Kanal D'den ekranlara gelen Aşk-ı Memnu dizisinde 3 sezon boyunca Peyker karakterini can verdi.

Televizyondaki başarısının ardından 2010 yılında Kurtlar Vadisi Filistin ve Gişe Memuru adlı sinema filmlerinde rol aldı.

2011-2014 yılları arasında Show TVde başlayan, sonrasında Star TV'ye geçen Kanuni Sultan Süleyman'ın saltanatını konu alan dönem dizisi Muhteşem Yüzyıl'da yer aldı. Dizide Kanuni Sultan Süleyman'ın ilk karısı Mahidevran Sultan karakterini canlandırdı.

Nur Fettahoğlu, 2014 yılında başlayan ve TRT 1'de yayınlanan Filinta dizisinde yer aldı.

2016 yılında Puhu TV'de yayınlanan ve Türkiye'nin ilk internet dizilerinden birisi olan Fi dizisi rol aldığı son yapımdı. 

Başarılı ve güzel oyuncu bu sezon başlayan Kardeş Çocukları dizisinde Umay karakterini canlandırmakta.

08-02-2019
Yazar Hakkında
Yavuzcan Aksoy

Yavuzcan Aksoy

2013 yılından bu yana çeşitli internet sitelerinde editörlük yapıyor. 2019 yılında Canlı TV için haber makalesi kaleme almaya başladı. Pe .. devamı.. mail
Yorumlar