Kemal Sunal Resimli EURO Basıldı!

Kemal Sunal Resimli EURO Basıldı!
Usta oyuncu Kemal Sunal bundan tam 20yıl önce aramızdan ayrıldı. Usta oyuncunun 20. Ölüm yıl dönümü dolayısıyla sanatçının anısına EURO basıldı. İşte detaylar!

Türk Sinemasının ünlü ismi Kemal Sunal 20 yıl önce aramızdan ayrıldı. Dile kolay tam 20 yıl olmuş usta sanatçıyı kaybedeli… Ancak o gün dünyaya gelen ve bugün 20 yaşında olan gençler bile Kemal Sunal Filmleri izliyor ve bu büyük ustayı tanıyor biliyor. Bunun içindir ki Kemal Sunal ve onun gibiler sanatçı oluyor. Uzun yıllardır aramızda olmamasına rağmen hemen her akşam bir kanalda filmi mutlaka oluyor ve biz bilmem kaçıncı kez olmasına rağmen o filmi hala aynı ilk heyecanıyla izliyor tebessüm ediyor, kahkahalara boğuluyor ya da hüzünleniyoruz. Bugün bile televizyonların vazgeçemediği ve reytinglerde hala ilk sıralarda yer alan Kemal Sunal Filmleri bizlerin en büyük keyfi olabiliyor. İşte bu büyük ustanın 20. Ölüm yıl dönümü nedeniyle usta sanatçının anısına Avrupa Merkez bankası onayıyla EURO kağıdına hatıra para basıldı. İşte detaylar!

Üzerinde Kemal Sunal’ın Resmi Olan EURO Basıldı!

Usta sanatçı ve oyuncu kemal Sunal sadece Türkiye’de değil tüm dünyada tanınan ve filmleri milyonlar hatta milyarlara ulaşan bir oyuncu. 20 yıl önce kalp krizi nedeniyle aramızdan ayrılan usta oyuncunun bu sene 20. Ölüm yıl dönümü. 20. Ölüm yıl dönümü nedeniyle usta oyuncunun hatırasına Avrupa Birliği Merkez Bankası’nın onayıyla Euro kağıdı üzerine Fransa’daki Oberthur Fiduciaire matbaalarında hatıra ve tanıtım amaçlı Euro’lar basıldı. 0 Euro olarak üretilen paraların ön yüzünde usta oyuncu Kemal Sunal yer alırken arka yüzünde Avrupa ülkelerinin simgeleri yer aldı. Euro banknotlarının da basıldığı matbaada 5 bin adet basılan hatıra koleksiyon paralarının yarısı Türkiye’de kalan yarısı da başta Avrupa olmak üzere tüm dünya ülkelerinde satışa çıktı. 0 Euro değerinde olan ve usta sanatçı Kemal Sunal’ın hatırasına basılan para çeşitli internet sitelerinde 70 TL’den satışa çıkarıldı. Usta oyuncunun hatırasına basılan paraların ise birçok kişi tarafından sevinçle karşılandığı ve satın alınmak için araştırmalar yapıldığı belirtildi.

Daha Önce Kimler Adına Hatıra Para Basıldı?

20. ölüm yıl dönümü nedeniyle Kemal Sunal’ın anısına basılan 0 Euro değerindeki beş bin adet hatıra para sevenleri için satışa çıkarılırken daha önce de yine Avrupa Merkez Bankası’nın onayıyla yine bazı isimlere hatıra paralar basılmıştı. Bu isimler Fatih Sultan Mehmet, Mustafa Kemal Atatürk, Seyit Ali Onbaşı, Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Kurucu Cumhurbaşkanı Mehmet Emin Resulzade, Kafkas İslam Ordusu Kumandanı Nuri Paşa (Killigil), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Lideri Dr. Fazıl Küçük, Göbeklitepe, Sultan Ahmet Camii ve Kapalıçarşı hatırasına da 0 Euro’lar basılmıştı. Şimdi de usta sanatçı Kemal Sunal bu listeye eklenmiş oldu.

08-06-2020
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar