Kemal Sunal’ı Anma Töreninde Maske Gerginliği

Kemal Sunal’ı Anma Töreninde Maske Gerginliği
21 yıl önce bugün aramızdan ayrılan usta sanatçı Kemal Sunal’ı anma töreninde maske takmayanlar aile tarafından uyarıldı.

Bundan tam 21 yıl önce kaybettik usta sanatçıyı. O günden itibaren dünyada Kemal Sunal yok, adımları gezmiyor etrafta, nefes alıp vermiyor, kahkahaları işitilmiyor sokaklarda, sohbetlere katılmıyor, gündem hakkında fikirlerini beyan etmiyor. Ancak o her zaman içimizde, hemen yanı başımızda, evimizde… Öyle ki bir akşam ekranda onu görmesek olmaz. Onsuz geçen bir gün, onun yer almadığı bir yayın akışı eksik kalıyor. Evet 21 yıl önce aramızdan fiziken ayrıldı belki ama hiçbir zaman bizi bırakmadı ve bizde onu unutmadık. Usta sanatçı Kemal Sunal ölümünün 21. Yıl dönümünde bugün Zincirlikuyu’daki mezarı başında başta ailesi ve arkadaşları olmak üzere tüm ve sevenleri tarafından anıldı. Ailesi ve arkadaşları Kemal Sunal’ın yokluğunu ve onun nasıl bir insan olduğunu anlattı. Ne tesadüftür ki aynı saatlerde aynı mezarlıkta dün kaybettiğimiz ve Kemal Sunal filmlerinin birçoğunun yönetmenliğini üstelen sanatçı Kartal Tibet’in de defin töreni vardı. Kemal Sunal’ı anma töreninde ise kısa süreli bir maske tartışması ve gerginliği yaşandı.

Usta Oyuncu Anıldı

Kemal Sunal’ın kaybının üzerinden tam 21 yıl geçti. O günden itibaren her 3 Temmuz günü aynı yerde mezarı başında anıldı usta sanatçı. Bugün de aynısı oldu ve usta sanatçı Kur’an-ı Kerim tilavetiyle anıldı ilkin. Ailesi ve arkadaşlarıyla sevenlerinin katıldığı anma töreninde konuşan Kemal Sunal’ın eşi Gül Sunal “dün akşam bir YouTube kanalı açtım. Kemal’in ilk tiyatroya başladığı günden itibaren biriktirdiği arşivlediği bütün evrakı, çalışmaları, gazetede çıkan haberleri, hepsi son güne kadar muhafaza edilmiş durumda. Buna çok önem veriyordu. Sanırım hayatta olsaydı oda bunu böyle bir sosyal mecrada mutlaka sevenleriyle buluşturmak isterdi” ifadelerini kullandı. Aynı şekilde Kemal Sunal’ın oğlu Ali Sunal da “gölgesi üzerimizden hiç eksik olmasın. Torunlarını da bizi de her zaman olduğu yerden kucaklasın, kollasın ve izlesin istiyoruz, onu çok seviyoruz” ifadelerini kullandı.

Maske Gerginliği Yaşandı

Usta sanatçı Kemal Sunal’ın 21. Ölüm yıl dönümünde anıldığı mezarı başında kısa süreli bir maske gerginliği de yaşandı. Mezarı başında anılan usta sanatçının eşi Gül Sunal Kemal Sunal’ın anılması sırasında maske takmayıp cep telefonları ile fotoğraf çekmek isteyen kalabalığı uyardı. Gül Sunal “arkadaşlar lütfen maske takın. Maske takmayanlar geride dursun. Bizim sağlığımızı, insanların sağlığını lütfen tehlikeye atmayın” ifadelerini kullandı. Aynı şekilde Ali Sunal da “arkadaşlar fotoğraf çektirmek isteyenler lütfen gelmesin” ifadelerini kullandı.

03-07-2021
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar