Kerem Bursin'den dizi sektörüyle ilgili çarpıcı açıklamalar!

Kerem Bursin'den dizi sektörüyle ilgili çarpıcı açıklamalar!
Ünlü oyuncu Kerem Bursin katıldığı canlı yayın programında soruları cevapladı. Ünlü oyuncu Kerem Bursin dizi sektöründe yaşanan problemlerden de bahsetti. İşte o açıklamalar…

Dizi sektörünün aranan oyuncularından biri olan Kerem Bursin, kayıldığı programda sektörün sorunlarıyla ilgili açıklamalar yaptı. Dördüncüsü yapılan Denizbank ve Türkiye Sinema Audiovisual Kültür Vakfı (TÜRSAK) İlk Senaryo İlk Film Yarışması kapsamında yapılan "Senaryo Sohbetleri" nin konuğu oldu. Bursin programın moderatörlüğünü yapan Bora Takat Oyacı ve takipçilerin sorduğu senaryo oyuncu ilişkisi sorusunun yanında sosyal medyan gelen soruları da yanıtladı.

Kerem Bursin nasıl oyuncu oldu?

Programda Kerem Bursin'e gelen ilk soru nasıl oyuncu olduğuyla ilgiliydi. Bursin ortaokul sıralarda iken oyunculuğunun müzikallerde rol alarak başladığını söyledi. Oyunculuğun yanında spora da ilgi duyduğunu anlatan oyuncu, tercih yapması gerektiğinde oyuncukta karar kıldığını belirtti. Bursin, Türkiye’de oyunculuğa nasıl başladığını ve oyunculuğunun ilk zamanlarını izleyicilere anlattı; "Lisedeyken müzikaldeki hocam karakter, oyun, senaryo ve sahne analizi konusunda bana çok faydalı oldu. Tüm bu süreci sonunda lise sona geldiğimde oyunculuğun getirdiği disiplini tam anlamıyla kavradım. Üniversitedeyken tiyatroya başladım ve sahneden sonra sinemaya geçiş yaptım. Sinemaya geçiş yapsam da sahne benim için her zaman çok özel olmuştu ve her oyuncu içinde aynıdır. Her oyuncunu esas keyif aldığı alan sahnedir. Amerika’dan Türkiye’ye ilk taşındığımda burada kalıp kalmayacağımdan emin değildim. Buraya geldiğimde kelime hazinem de bir hayli dardı çok yoğun bir çalışmayla kendimi geliştirerek arayı kapatmaya çabaladım."

Bursin Amerika’ya dönecektim

Türkiye’ye ilk geldiğinde tekrar Amerika’ya dönmeyi planladığını fakat işlerin o yönde gelişmediğini anlattı ünlü oyuncu. Kerem Bursin, "Türkiye’ye aslında bir süreliğine gelmiştim ve  Amerika’ya geri dönecektim ama daha sonra Güneşi Beklerken projesi geldi. Senaryoyu okuduktan sonra ‘ben bunu yapabilirim’ dedim ve projeyi kabul edip burada kaldım. Karakterin travmaları, asiliği ilgimi çekmişti. Hep yapmak istediğim şeyleri bu karakterle yaptım" ifadelerini kullandı.

Set süreleri çok uzun

Oynadığı karakterlere nasıl çalıştığını da anlatan Bursin, Türkiye'deki dizi setlerinde yaşanan problemlerden bahsetti. Set sürelerinin çok uzun ve yoğun olduğundan bahseden Bursin oynadığı karakteri eve götürmek zorunda kaldığından yakındı. Karakterlere hazırlanırken moda girmek için müzikten faydalandığını söyleyen Bursin, kurduğu yapım şirketi ve hazırladıkları projeler konusunda da açıklamalarda bulundu. Nuri Bilge Ceylan'ı çok sevdiğini ve projelerini beğendiğini belirten Bursin onun projelerinde yer almak istediğini de belirtti.

19-05-2020
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar