Kızılcık Şerbeti’nin cezası onaylandı

Kızılcık Şerbeti’nin cezası onaylandı
Kadına şiddet sahnelerinden dolayı RTÜK tarafından Kızılcık Şerbeti'ne kesilen cezayı mahkeme onayladı. 5 hafta boyunca Show Tv dizi yayınlanmak yerine belgesel yayınlayacak.

Show TV’nin Cuma akşamlarına damga vuran dram dizisi Kızılcık Şerbeti gündem olmaya devam ediyor. RTÜK tarafından kadına şiddet sahnelerinden dolayı disipline sevk edilen ve hakkında hüküm uygulanan dizinin cezası onaylandı. Yapımını Gold Film’in, yapımcılığını ise Faruk Turgut’un üstlendiği aile dizisinin adlığı ceza merak ediliyor. Dizi severler araştırıyor, Kızılcık Şerbeti kaç bölüm ceza aldı? Kızılcık Şerbeti final mi yapıyor? Şimdi detaylar

Kızılcık Şerbeti’nin cezası onaylandı

Show TV'nin cuma akşamları izleyiciyi ekran başına kilitleyen dizisi 'Kızılcık Şerbeti' hem reytinglerde hem de sosyal medyada konuşulmaya devam ediyor. Önce final yapması düşünülen ancak son bölümlerde atağa kalkarak rakibi Yalı Çapkını’nı geçen dizi RTÜK tarafından cezalandırılmıştı.

5 bölüm yayınlanmayacak

Barış Kılıç, Evrim Alasya, Settar Tanrıöğen, Sıla Türkoğlu, Sibel Taşçıoğlu, Doğukan Güngör ve Müjde Uzman'ın başrollerinde yer aldığı Kızılcık şerbeti kadına şiddet sahnelerinden dolayı disipline sevk edilmişti. RTÜK tarafından 5 bölüm yayın durdurma cezası verilen dizi için Show Tv itiraz süreci başlatmıştı. Yoğun tepkiler nedeniyle kamuoyunda cezanın kaldırılacağı yönünde bir beklenti oluştu. Ancak RTÜK geri adım atmadı ve dizinin cezasını hemen başlattı. Mahkemenin cezasını onayladığı Show Tv kızılcık Şerbeti yerine yine RTÜK tarafından çekilen belgeselleri yayına koyacak.

Dizi yerine hayvan belgeselleri yayınlayacak

Senaryosunu Melis Civelek ile Zeynep Gür'ün kaleme aldığı diziye RTÜK tarafından kesilen cezayı mahkeme onayladı. 5 hafta boyunca Show Tv cuma akşamları dizi yayınlanmak yerine RTÜK tarafından hazırlanan hayvan ve çevre belgeselleri yayınlayacak.

Kızılcık Şerbeti’nin konusu nedir?

İyi eğitim almış ve bir kurumda müdürlük yapan Kıvılcım (Evrim Alasya), eşinden boşanmış ve iki kızını da inandığı değerler doğrultusunda yetiştirmiştir. Lisede okuyan kızı Çimen (Selin Türkmen) ve Diş Hekimliği okuyan kızı Doğa (Sıla Türkoğlu) ile mutlu bir hayat süren Kıvılcım hayatının sürprizini yaşar. Büyük kızı Doğa üniversitede okurken Kıvılcım’ın hiç benimsemediği karşı bir ailenin oğlundan hamile kalır ve apar topar evlendirilir. Hayal kırıklığı yaşayan Kıvılcım, asıl şoku damadının ailesiyle yaşar. Damadının amcası Ömer ile tutkulu bir aşk yaşayan Kıvılcım hiç istemediği bir süreci yaşamaya başlar. Kızının hayata bu kadar farklı bakan bir aileyle yapamayacağını düşünen anasına inat, Doğa aşkın her türlü farklılığın üstesinden geleceğine inanır.

15-04-2023
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar