Klarnet Sanatçısı Mustafa Kandıralı Hayatını Kaybetti

Klarnet Sanatçısı Mustafa Kandıralı Hayatını Kaybetti
Müzik dünyası bir ustasını daha kaybetmenin acısını yaşıyor. Klarnet ustası Mustafa Kandıralı 90 yaşında hayata veda etti.

Müzik dünyası ünlü bir ismi daha kaybetti. Ünlü müzisyen ve klarnet ustası Mustafa Kandıralı tedavi gördüğü hastanede 90 yaşında hayata veda etti. Yaklaşık 1.5 yıldır kalp ve astım rahatsızlıklarından dolayı hastanede tedavi gören ünlü klarnet ustası Mustafa kandıralı dün akşam saat 21.00 sıralarında hayatını kaybetti. Usta müzisyenin 1.5 yıldır yaşlılığa balı organ yetmezliği teşhisiyle hastanede olduğu ve tedavi gördüğü öğrenildi. Mustafa Kandıralı’nın cenazesi ailesi ve sevenlerinin katıldığı bir törenle bugün ikindi namazı sonrası Zincirlikuyu mezarlığında toprağa verildi. Ünlü ismin hayatını kaybetmesi sosyal medya ve magazin basınında yer alırken sevenleri Kandıralı’nın hayatını kaybetti dolayısıyla büyük üzüntü yaşadılar. İşte haberin detayları!

Toprağa Verildi!

Türkiye’nin önde gelen klarnet ustalarından 90 yaşındaki ünlü müzisyen Mustafa Kandıralı bir buçuk yıldır tedavi gördüğü yaşlılığa bağlı organ yetmezliği hastalığı sebebiyle dün akşam hayatını kaybetti. Usta ismin hayatını kaybetmesi ailesini ve pek çok sevenini derin üzüntüye sevk etti. Ünlü ismin cenazesi bugün ikindi namazı sonrası İstanbul Zincirlikuyu’da aile mezarlığında kılınan cenaze namazının ardında toprağa verildi. 90 yaşında hayata veda eden ünlü ismin cenazesine ailesi ve pek çok seveni katıldı. Ünlü ismin cenazesi sırasında ünlü klarnet ustası Mustafa Kandıralı’nın kızı Kısmet Kandıralı’nın güçlükle ayakta durabildiği görüldü. Usta ismin hayatını kaybetmesi sosyal medya ve magazin basınıyla müzik dünyasında geniş yankı buldu ve haberi duyanları derinden üzdü. Bizde usta isme Allah’tan rahmet ve ailesi ve sevenlerine sabırlar diliyoruz.

Mustafa Kandıralı Kimdir?

Dün akşam 90 yaşında hayata veda eden ve bugün toprağa verilen usta klarnet sanatçısı Mustafa kandıralı 1930 yılında Kocaeli’nin kandıra ilçesinde dünyaya gelmiştir. İlkokuldan sonra eğitim hayatına devam edemeyen Mustafa kandıralı halkevinde müzik eğitimi almaya başlamıştır. İlk önce ud çalsa da daha sonra klarnet çalmaya merak saran Mustafa kandıralı bu alanda ustalaşmak için değişik isimlerden dersler aldı. Mustafa Kandıralı ilk albümü olan Salon Çiftetellisini 1957 yılında çıkardı. Natı müziği tarzında üretimler yapan usta isim hayatı boyunca pek çok ülkede farklı ödüller aldı. Usta müzisyen Mustafa kandıralı klarnet müzisyenliğinin yanı sıra film ve dizilerde de rol almıştı.

28-12-2020
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar