Koronavirüs Aşısı Olan Çağla Şıkel’den Açıklama!

Koronavirüs Aşısı Olan Çağla Şıkel’den Açıklama!
Koronavirüs aşısı olan Çin Aşısı Coronavac’ın Faz 3 deneysel çalışmasına katılan ve aşı olan ünlü isim Çağla Şıkel’den yeni bir açıklama geldi. İşte detaylar!

Tüm dünyada ve ülkemizde önü bir türlü kesilemeyen ve her gün binlerce cana mal olan salgın hastalık koronavirüs ile mücadele her alanda tüm hızıyla devam ediyor. Sosyal mesafe, maske, hijyen kurallarının yanı sıra ülke genelinde ve bazı şehirlere özel uygulanan sokağa çıkma uygulamalarıyla da virüsün hızını kesmek için çalışılıyor. Belli bir yere kadar bu tedbirler bir işe yarasa virüsün sonunu getiremiyor. Tüm dünyada son aylarda aşı bulma çalışmaları hızla devam ederken bazı ülkeler bulunan aşıları vatandaşlarına uygulamaya başladı. Ülkemizde Çin aşısı olarak bilinen CoronaVac aşısı da şimdilerde ülkemize geldi ve yakında aşılama çalışmaları başlayacak. Daha önce bazı gönüllü deneklerde de uygulanan aşıyı ünlü sunucu ve oyuncu çağla Şıkel’de uygulamış ve bir açıklama yapmıştı. Ancak Çağla Şıkel’in aşı olması pek çok kesim tarafından yanlış değerlendirildi. Bunun üzerine ünlü isim yeniden bir açıklama yaptı.

Aşı Olmaya Gidiyorum!

Koronavirüs aşısı olacağını sosyal medya hesabından duyuran Çağla Şıkel paylaşımında “şehrimi insanları, özgürlüğümü özledim, aşı olmaya gidiyorum” ifadelerini kullanmıştı. Daha sonra aşı esnasındaki fotoğrafını yine sosyal medya hesabından paylaşan ünlü isim “3. Faz gönüllüsü olarak aşımı oldum. Koronadan korkun, aşıdan değil” ifadelerini kullandı. Bunun üzerine pek çok yerde ünlü isme yönelik bir ayrıcalık yapıldığı yönünde paylaşımlar yapılmaya başlandı. Pek çok sosyal medya kullanıcısı Çağla Şıkel’e “nasıl aşı oldunuz, size ayrıcalık mı yapıldı” tarzı sorular yönelttiler. Pek çok mesaj sonrası ünlü isim yeni bir açıklamayla durumu açıklığa kavuşturdu.

Faz 3 Çalışmasına Gönüllü Oldum!

Ünlü sunucu ve oyuncu Çağla Şıkel artan tepkiler ve mesajlar üzerine sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak eleştirilere cevap verdi. Ünlü isim “yanlış anlaşılmalar olduğunu görünce bir bilgilendirme yapmanın gerekli olduğunu düşündüm. Ben her 18/59 arası vatandaşın hakkı olan Çin aşısı Faz 3 çalışmalarına Sağlık Bakanlığımıza başvurarak gönüllü olarak katıldım. Bu çalışmaya denek olarak katılan 8 bin vatandaştan biriyim. Bana yapılan aşı da olabilir plasebo (gerçek olmayan) da olabilir. Şu an bunu doktorlarımız dahil kimse bilmiyor. Çünkü sistem tüm dünyada böyle işliyor. Sonucunu Faz 3 çalışması sonuçlandığında herkes gibi ben de öğrenmiş olacağım. Öncelik sağlık çalışanlarımız ve 65 yaş üstü kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızken, benim aşı olmam söz konusu değildir. Aslında bence siz benim aşı olup olmadığıma değil de cesaretime inanamadınız. Saygılar” ifadelerini kullandı. Ünlü sunucu aşıdan sonra kendisini gayet iyi hissettiğini de sözlerine ekledi.

30-12-2020
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar