Kurşun Dizisi İçin Tehlike Çanları Çalıyor! Kurşun Final mi Yapıyor?

Kurşun Dizisi İçin Tehlike Çanları Çalıyor! Kurşun Final mi Yapıyor?
Fox Tv'de yayınlanan sezonun en iddialı yapımlarından Kurşun ilk beş haftada umduğunu bulamadı. Dizinin akıbetinin ne olacağı konuşulurken kulisler bir erken finalden bahsediyor!

Fox Tv ekranlarında Çarşamba akşamları seyirciyle buluşan ve Most Prodüction tarafından hazırlanan Kurşun dizisi dün akşam beşinci bölümüyle ekrana geldi. Başrollerinde Engin Altan Düzyatan ve Burçin Terzioğlu’nun rol aldığı sezonun iddialı dizisi 1970’li yılların İstanbul’unu ve İstanbul’daki karanlık yapıyla mücadele eden cesur bir savcıyla bir gazetecinin hikayesini anlatıyor. Kurşun başladığı günden beri her ne kadar seyirci tarafından sevilerek seyredilse de ve dizinin her karesi kalite koksa da ne yazık ki aynı durum reytinglere yansımıyor ve bu da dizi yapımcısını ve yayıncı kanalı endişelendiriyor. Geçtiğimiz günlerde senarist değişikliğine giden ve 6. Bölümden itibaren yeni senaristin kaleme alacağı Kurşun için ne yazık ki sonun başlangıcında iddiaları kulislerde sıkça dile getirilmeye başlandı. İşte detaylar!

Kurşun Dizisi Yokuş Aşağı Hızla Finale Koşuyor!

Most Prodüction tarafından Fox Tv için hazırlanan ve Çarşamba akşamları ekrana gelen Kurşun dizisi bu seoznun en iddialı yapımlarından biri olarak gösteriliyordu. Başarılı oyuncular Engin Altan Düzyatan ve Burçin Terzioğlu’nun başrollerini paylaştığı dizi bir dönem dizisi olarak ekrana gelirken yayınlanan ilk beş bölüm de hem oyunculuk hem de sanat ve kostüm anlamında dizi tatminkar bir sonuç aldı. Özellikle Engin Altan Düzyatan’ın oyunculuğu üst seviyelerde yer alırken ne yazık ki bu başarılar dizinin beklenenin altında gelen reytinglerinin gölgesinde kalmış durumda.

Kurşun’un dün akşam yayınlanan beşinci son bölümünde dizi, yeni başlayan Kuruluş Osmanlı dizisinden tam beş kat daha az reyting alması bir anda bütün dikkatlerin Kurşun’a çevrilmesine sebep oldu. Kurşun dizisinin son bölümde aldığı totalde 2.61 gibi inanılmaz düşük bir reyting dizi için adeta sonun başlangıcı oldu.

Kurşun Erken Final mi Yapacak?

Fox Tv2nin 1970’li yılları anlatan dönem dizisi Kurşun başladığı günden itibaren reyting problemiyle en çok mücadele eden dizilerin başında geliyor. Yüksek maliyetiyle dikkatleri çeken dizi ne yazık ki yayınlandığı bölümlerde bekleneni karşılamaktan hayli uzak bir görüntü sergiledi. Dizinin bu kötü gidişinin sorumlusu olarak görünen senaristlerle yollar ayrılırken yeni senaristin durumu ne kadar düzeltebileceği şüpheli görünüyor.

Yeni senaristlerin 6. Bölümden itibaren diziyi kaleme alacak olması ve dizinin beşinci bölümünün dün akşam yayınlanmış olması yeni yayınlanacak bölümün yeni senaristlerin kaleminden çıkacağı anlamını taşıyor. Bu da gelecek haftanın Kurşun için kader haftalarından biri olacağını gösteriyor. Eğer reyting yine böyle giderse ne yazık ki Kurşun’a otoriteler fazla şans tanımıyor. Bizde önümüzdeki bölümleri seyredip neler olacak hep birlikte göreceğiz.

21-11-2019
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar
Etiketler