Kuruluş Osman Helen (Şenay Gürler) kimdir?

Kuruluş Osman Helen (Şenay Gürler) kimdir?
Televizyon dünyasına büyük damga vuran yeni dizi Kuruluş Osman kadrosunda yer alan Helen yani Şenay Güler kimdir? Kuruluş Osman Helen kimdir?

TRT 1 ekranlarında yayınlanan Diriliş Ertuğrul'un devamı olarak ekranlara gelen yeni dizi Kuruluş Osman yeni sezonda televizyon dünyasına damga vurdu. Daha başlamadan adından sıkça söz ettiren dizinin konusunun yanı sıra oyuncu kadrosu da oldukça dikkat çekici. Birbirinden başarılı isimlerin yer aldığı kadroda en merak edilen kişi dizide Helen karakterini canlandıran usta ve güzel oyuncu Şenay Güler oldu. Dizi hayranları ilk bölümün ardından Kuruluş Osman Helen karakterini yani Şenay Güler'i merak etti. Peki Kuruluş Osman Helen gerçekte kimdir? İşte tüm merak edilenler..

Türkiye'nin en yakışıklı erkek başrol oyuncuları arasında ilk sırada yer alan Burak Özçivit'i yeniden ekranlara döndüren Kuruluş Osman, beklenilenden daha yüksek bir performans gösterdi. ATV ekranlarında yayınlanan dizide Burak Özçivit'in yanı sıra Nurettin Sönmez, Ragıp Savaş, Saruhan Hünel, İsmail hakkı, Eren Hacısalihoğlu, Açelya Özcan, Alma Terziç gibi başarılı oyuncularda bulunmaktadır. Peki dizide Helen karakterine hayat veren güzel oyuncu Şenay Güler kimdir? En son Show TV ekranlarının reyting rekortmeni dizisi Çukur'da rol alan Şenay Güler, Kuruluş Osman dizisi için yeniden kamera karşısına geçti. Gelin başarılı oyuncu Şenay Güler'i yakından tanıyalım..

Kuruluş Osman Helen (Şenay Güler) kimdir?

Şenay Gürler 1966 yılında İzmir’de dünyaya gelmiştir. Eğitim hayatını Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Bölümü’nde tamamlamıştır. Eğitim hayatına devam ettiği sırada bir yandan da tiyatro oyunculuğu ve TRT’de seslendirme yaparak kendini geliştirmiştir. İzmir'den İstanbul geldiği dönemde geçimini dublaj yaparak sağlamıştır. ‘Korkuyorum Anne’ filmi ile 2006 SİYAD en iyi kadın oyuncu ödülünü almıştır.  1986 yılında ailesinin isteği üzerine evlenen Şenay Güler çok geçmeden boşanmıştır. 

Başarılı oyuncu Şenay Gürler bu zamana kadar bir çok  tiyatro, sinema ve dizilerde rol almıştır.   Bunların başında Korkuyorum Anne, Mucize, İlk Aşk, Çinliler Geliyor, Kaygısızlar, Çılgın Bediş, Kara Melek, Eyvah Kızım Büyüdü, İkinci Bahar, Cinlerle Periler, Avrupa Yakası, Acemi Cadı, Yeni Baştan, Küçük Sırlar, Hayat Devam Ediyor, Görüş Günü Kadınları gibi projelerde yer almaktadır. Şenay Gürler’in en bilinen projeleri Mahsun Kırmızıgül’ün Mucize filmi ve Gülse Birsel’in Avrupa Yakası dizisidir.

27-11-2019
Yazar Hakkında
Yorumlar