Kuruluş Osman Nizamettin (Uğur Aslan) Kimdir?

Kuruluş Osman Nizamettin (Uğur Aslan) Kimdir?
Çarşamba akşamlarına damga vuran Kuruluş Osman'ın 2. bölümü izleyicisinden tam not aldı. İzleyenler karakterleri merak ediyor. Kuruluş Osman Nizamettin (Uğur Aslan) kimdir?

Osmanlı Devleti'nin kuruluş sancılarının anlatıldığı Kuruluş Osman’da iki hafta geride kaldı. Çarşamba akşamlarına damga vuran Kuruluş Osman'ın 2. bölümü izleyicisinden tam not aldı. İzleyenler sabırsızca karakterleri merak ediyor. Bunlardan biri olan Kuruluş Osman Nizamettin (Uğur Aslan) kimdir diyerek araştırıyor. Uğur Aslan’ın Nizamettin rolündeki Kuruluş Osman’da 2. bölümde neler oldu, haberimizde. Şimdi detaylar…

Kuruluş Osman Nizamettin (Uğur Aslan) Kimdir?

Başrollerini Burak Özçivit, Aslıhan Karalar, Ragıp Savaş, Saruhan Ünel ve İsmail Hakkı'nın paylaştığı Kuruluş Osman dizisinde Nizamettin rolünde Uğur Arslan’ı izleyeceğiz. Ünlü tiyatro oyuncusu Uğur Arslan daha önce Kara Sevda ve Karadayı dizilerinde rol almış ve beğenilmişti. Çarpıcı sözlerle tanıtımı yapılan Kuruluş Osman 2. bölümüyle de beğenildi. Yönetmeliğini Metin Günay'ın yaptığı dizinin yapım ve senaeryosunu Diriliş Ertuğrul’dan tanıdığımız Mehmet Bozdağ  üstleniyor.

Kuruluş Osman Kadrosu Kimlerden Oluşuyor?

Tarihi dizilerin her geçen gün çoğaldığı hatta yurt dışına transfer oduğu günümüzde Diriliş Ertuğrul’un müthiş başarısından sonra devamı olan Kuruluş Osman Atv'de yayınlanmaya başladı. Tarihi dizilerden aşina olduğumuz Burak Özçivit’in Osman karakteriyle başrolde olduğu dizide ona Saruhan Hunel, İsmail Hakkı Ürün, Özge Törer gibi usta oyuncular da katkı  sağlıyor. Uğur Aslan’ın de yer aldığı dizide Abdül Süsler, Ragıp Savaş, Alma Terziç, Ayşegül Günay Demir, Nurettin Sönmez ve Seda Yıldız gibi umut vadeden oyuncular görev yapıyor. 

Kuruluş Osman 2. Bölümde neler oldu?

Kan kardeşi Aybars'ın katillerinin kalede örgütlenen bir ihanet şebekesi olduğunu öğrenen Osman, gizlice kaleye gizlice girdi. Güvendiği tek kişi olan Tekfur Yorgopolos ile bir anlaşma yapsa da anlaşmadan sonra kim tarafından öldürüldüğü belli olmayan Tekfur Yorgopolos’un cesedi Osman'ın ayaklarının dibine düştü. Tekfurun katili olmakla suçlanan Osman’ı yakalamak için amcası ve kayının  ileri geleneri kaleye devat edildi. Amaç Osman’ın teslim olmasıydı. Kayı boyunun ileri gelenlerinin serbest bıraklıması karşılığı Osman, mahkemede adil yargılanmak şartıyla teslim oldu ve zindana tıkıldı. Kaleden kaçan Osman bataklıkta kendisini kurtaran rahibeler ile karşılaştı ve rahibelerin gerçek kimliğini öğrendi. Böylece bundan sonra en büyük destekçisi olacak olan Şeyh Edebali ile de yolları kesişmiş oldu. Keyifli seyirler.

Uğur Aslan Kimdir?

1972 tarihinde Hatay'da dünyaya gelen oyuncu Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü Oyunculuk Ana-Sanat Dalı’nu bitirdi. İlk oyunu olan "Keşanlı Ali Destanı" ve sonrasında "Kahraman Bakkal Süpermarkete Karşı" tiyatro oyunlarında dikkat çekti. Asıl şöhreti yakaladığı "Kara Sevda" dizisindeki rolüyle büyük hayran kitlesine ulaştı. Canlitv olarak Kuruluş Osman dizisinde Uğur Aslan’a başarılar diliyoruz.

28-11-2019
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar