Kuruluş Osman Moğol Komutanı Balgay (Yurdaer Okur) Kimdir?

Kuruluş Osman Moğol Komutanı Balgay (Yurdaer Okur) Kimdir?
Çarşamba akşamlarının en çok seyredilen dizisi Kuruluş Osman'a bomba gibi bir oyuncu katıldı. Moğol Komutan Balgay karakteriyle diziye dahil olan Yurdaer Okur kimdir? Haberimizde!

Atv ekranlarında Çarşamba akşamları ekrana gelen ve günün en çok seyredilen yapımı unvanını elinde bulunduran Bozdağ Film yapımı Kuruluş Osman izleyici tarafından heyecanla takip ediliyor. Mehmet Bozdağ’ın yapımcılığını üstlendiği dizide Osman bey’in Kayı Obası ve arkadaşları için verdiği mücadele ve özellikle amcası Dündar Bey ve bölgedeki yabancı güçlere karşı son bölümlerde oldukça artmış durumda. Kayı obasının şimdilik sorumlusu olan Dündar Bey’in yeğeni Osman’ın tavırlarından hoşlanmaması ve onu devre dışı bırakmaya çalışmasına karşın Osman bey’in her gün etkisini daha fazla artırması diziye damga vuruyor. Son zamanlarda ise Anadolu’da uyuyan dev konumundaki Moğolların yeniden harekete geçmesi Kayı Obasında da kendini hissettirecektir. Moğollar Komutan Balgay yönetiminde Osman’a zor anlar yaşatacaklardır. Peki kimdir bu Moğol Komutan Balgay? Detaylar haberimizde!

Moğol Komutan Balgay Kimdir?

Atv ekranlarında izleyici ile buluşan Kuruluş Osman’a yeni bir oyuncu daha katıldı. Başrolünde Burak Özçivit’in Osman Bey karakteriyle rol aldığı dizide usta oyuncu Yurdaer Okur Moğol Komutan Balgay karakteriyle izleyici karşısına çıkıyor. Diziye 10. Bölümde dahil olan Moğol Komutan Balgay, meşhur Cengiz Kaan’ın torunu, Kulagu Han’ın kardeşidir. Balgay komutan Anadolu’da ki Moğolların başındadır ve Anadolu’yu yeniden kontrol altına almak ve çıkan isyanları bastırmak istemektedir. Bunun içinde bölgede en etkili beylik durumuna gelen kayı Obası’na müdahalelere başlar ancak karşısında bu kez Osman Bey vardır.

Yurdaer Okur Kimdir?

Kuruluş Osman Dizisinde Moğol Komutan Balgay karakteriyle karşımıza çıkacak olan ve film ve dizi dünyasının başarılı oyuncularından Yurdaer Okur 29 Ekim 1974 yılında Rize’de dünyaya gelmiştir. İlk orta ve lise eğitiminin ardından Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümünden mezun olmuştur. Oyuncu devlet tiyatrolarında pek çok oyunda rol aldıktan sonra dizi ve sinema dünyasında da kendini göstermeye başlamıştır. Başarılı oyuncu bu güne kadar pek çok yapımda yer almıştır. Bunlardan başlıcaları şunlardır.

Reaksiyon

Karadayı

Türkan

Labirent

Kılıç Günü

Sakarya Fırat

Kısık Ateşte

Köprü

Kabuslar Evi

Gen

Sır Çocukları

Aslı İle Kerem

Çifte Bela

Tatlı hayat

Üzgümüm Leyla

Evdeki Yabancı

Dadı

Ferhunde Hanımlar

12-02-2020
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar