Kuruluş Osman’da Selcen Hatun Veda Etti

Kuruluş Osman’da Selcen Hatun Veda Etti
Atv ekranlarında Çarşamba akşamları yayınlanan dönem dizisi Kuruluş Osman’ın radikal karakteri Selcen Hatun diziye ölerek veda etti.

Bozdağ Film tarafından Atv için hazırlanan ve 3. Sezonunda olan reyting rekortmeni dizilerden olan Kuruluş Osman’ın son yayınlanan bölümünde üzücü bir sahne ve sonrasında şoke eden bir ayrılık yaşandı. Dizinin başından beri hikayede yer alan ve Süleyman Şah’ın oğlu Gündoğdu ile evli olan Selcen Hatun son yayınlanan bölüm olan 91. Bölümde hikayeden ölerek ayrıldı. Son bölümde yaşanan bu şok ayrılık dizinin müdavimlerini oldukça üzdü. Uzun süredir hikayede hasta olarak görülen Selcen Hatun’un son sahnesinde bir anda yere yığılması ve ölmesi tüm Kayı Obasını derinden üzdü. Selcen Hatun’un sevenleri bu olay ve sahne karşısında gözyaşlarını tutamadılar. Diziye başından beri aykırı bir hava katan ve kendi bildiği yolda ilerleyen Selcen Hatun’u başarılı oyuncu Didem Balçın canlandırıyordu.

Selcen Hatun (Didem Balçın) Kimdir?

Atv ekranlarında çarşamba akşamları yayınlanan ve başrolünde Osman Bey karakteriyle Burak Özçivit’in yer aldığı ve seyircinin ilgi ve heyecanla takip ettiği dönem dizisi Kuruluş Osman’da tarihi ve tarihten esinlenerek oluşturulan birçok karakter yer alıyor. Bu karakterlerden biri olan ve Süleyman Şah oğlu Gündoğdu Bey’in eşi olan Selcen Hatun Kayı obasında sözü geçen, güçlü, dediğim dedik, kendi doğruları olan ve en önemlisi Osman Bey’e karşı eşi Gündoğdu Bey’i beyliğe çıkarmak isteyen bir karakter olarak öne çıkmıştır. Selcen Hatun dizinin başından itibaren beyliğin başına eşini getirmek için her türlü mücadeleyi vermiştir. Dizide hem cesareti hem de politik oyunlarıyla ön plana çıkan Selcen Hatun’un savaşçı kişiliği de beylikteki diğer kadınlara örnek olmuştur.

Didem Balçın (Selcen Hatun) Kimdir?

Üç sezondur Kuruluş Osman’da yer alan ve daha öncesinde de Diriliş Ertuğrul’da yer alan başarılı oyuncu Didem Balçın, 18 Mayıs 1982 yılında Ankara’da dünyaya gelmiştir. İlk, orta ve lise eğitimlerinin ardından Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya fakültesi Tiyatro Bölümü Oyunculuk Ana Sanat Dalı’ndan mezun olan oyuncu bugüne kadar pek çok üst düzey yapımda yer almıştır. Didem Balçın’ın yer aldığı yapımlar arasında

·         Diriliş Ertuğrul

·         Kuruluş Osman

·         Çakallarla Dans Serisi

·         Başka Dilde Aşk

·         Göl Zamanı

·         Gurbet Kadını

·         Sevgili Dünürüm

·         Kasaba

·         Olacak O Kadar

·         Farklı Desenler

·         Firar

·         Yalaza

·         Meleklerin Aşkı yer almaktadır.

21-04-2022
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar