Kuruluş Osman’da Yakup Bey rolüne hayat verecek oyuncu değişti

Kuruluş Osman’da Yakup Bey rolüne hayat verecek oyuncu değişti
Bozdağ Film’in yapımını üstlendiği Kuruluş Osman dizisinde Yakup Bey’i canlandıracak yeni isim ünlü oyuncu Mirza Bahattin Doğan oldu.

Kuruluş Osman hangi kanalda yayınlanıyor? Kuruluş Osman oyuncuları ve karakterleri hangileri? Kuruluş Osman senaristleri kimler? Dizinin yönetmeni kim? Kuruluş Osman dizisinde Yakup Bey’i kim canlandıracak? Hepsi yazımızda...

Kuruluş Osman’da Yakup Bey rolüne hayat verecek oyuncu değişti

Atv’nin önceki sezonlarda izlenme rekorları kıran Kuruluş Osman dizisinin yeni sezon için çalışmalar devam ediyor. Ekim ayı içinde izleyici ile buluşacak olan dizide Germiyanoğulları ailesinin Yakup Bey karakteri için usta aktör Altan Gördüm ile anlaşmaya varıldığı açıklanmıştı. Fakat son gelen hanerler bu anlaşmanın bozulduğu yönünde. Hatta Gördüm’ün yerine Yakup Bey’i canlandıracak isim belli oldu. Bozdağ Film’in yapımını üstlendiği Kuruluş Osman dizisinde Yakup Bey’i canlandıracak yeni isim ünlü oyuncu Mirza Bahattin Doğan oldu. Germiyanoğulları’nın diğer aile fertlerinden Mehmet Bey’i Emre Dinler, Saadet Hatun’u Sevil Akı ve ailenin kızı Gonca rolünü genç oyuncu Belgin Şimşek canlandıracak.

Diziyi Ahmet Yılmaz yönetiyor

Tarihi aksiyon ve macera tarzındaki dizinin senaryosunu Mehmet Bozdağ, Aslı Zeynep Peker Bozdağ, Atilla Engin, Ozan Bodur, Ali Ozan Salkım, Abdülkadir İlter, Fatma Nur Güldalı’dan oluşan bir ekip kaleme alıyor.İlk 64 bölümde yönetmen koltuğunda Metin Günay otururken daha sonra Ahmet Yılmaz diziyi yönetmeye devam etti.

Dizinin oyuncuları ve karakterleri

İlk olarak 20 kasım 2019 tarihinde yayınlanmaya başlayan Kuruluş Osman dizisinin oyuncu kadrosu ve karakterleri şu şekilde sıralanıyor; Burak Özçivit (Osman Bey), Yıldız Çağrı Atiksoy (Malhun Hatun), Seda Yıldız (Edebalı), Özge Törer (Bala Hatun), Rüzgar Aksoy (Turgut Bey), Çağrı Şensoy (Cerkutay), Yiğit Uçan (Boran), Deniz Hamzaoğlu (Bayındır Bey), Emin Gürsoy (Kumral Abdal), Berk Erçer (Konur), Almıla Uluer Atabeyoğlu (Bengi Hatun), Burç Kümbetlioğlu (Dursun Fakıh), Abidin Yerebakan (Akça Derviş), Açelya Özcan (Ayşe Hatun), Taha Baran Özbek (Aktemur), Begüm Çağla Taşkın (Ülgen Hatun), Fatih Ayhan (Baysungur), Miray Akay (Alçiçek), Caner Nalbantoğlu (Dan), Aybars Kartal Özson (Orhan), Yaman Balcı (Alaeddin), Cemre Demircan (Fatma), Noyan Üzer (Frodi).

Kuruluş Osman konusu

Gündüz Alp’in oğlu Ertuğrul ve onun da oğlu olan Osman Bey bir uç beyliğinden koskoca cihan devletine giden o kutlu yolculuğun ilk işaret fişeklerini atan Türk ulularıdır. Dünya tarihinin en görkemli devletlerinden biri olan ve yakın zamana kadar düveli muazzamanın başında bulunan Osmanlı Devleti’nin ilk kuruluş yıllarındaki heyecanlar, aşklar, umutlar, hayal kırıklıkları işleniyor.

25-09-2023
Yazar Hakkında
Yorumlar
Etiketler