Kuruluş Osman'daki hata yok artık dedirtti!

Kuruluş Osman'daki hata yok artık dedirtti
Bazen dizilerdeki hata sosyal medyada gündem oluyor. Çarşamba akşamları ses getiren Kuruluş Osman’da öyle bir hata yapıldı ki yok artık dedirtti

Diriliş Ertuğrul’un devamı olan Kuruluş Osman 3. Bölümüyle yine zirveye yerleşti. İstanbul’da Beykoz ilçesine bağlı Riva bölgesinde çekilen dizi aksiyon ve savaş sahneleriyle izleyenleri ekran başına kilitliyor. Ancak bazen dizilerdeki hata sosyal medyada gündem oluyor. Çarşamba akşamları ses getiren Kuruluş Osman’da öyle bir hata yapıldı ki yok artık dedirtti. Diziseverlere tarih ve inanç aşılayan Kuruluş Osman dizisindeki yok artık dedirten hata neydi, dizi nerede çekiliyor, detayları haberimizde.

Kuruluş Osman’daki hata yok artık dedirtti

3. bölümü 4 Aralık Çarşamba günü Atv’de yayınlanan Kuruluş Osman yine reyting birincisi oldu. Ancak onca itina ve titizliğe rağmen dizideki mantık hatası ya da görsel yanlışlık kıyasıya eleştirildi. Son bölümünde Kuruluş Osman’da böyle bir hata yapıldı. Aksiyon ve dramın ustaca harmanlandığı dizinin bir sahnesindeki hata, dikkatli izleyicilerin gözünden kaçmadı. Senaryosu ve oyuncu kadrosuyla beğenilen dizide başrol oyuncusu Burak Özçivit'in Edebali ile görüşmeye giderken kuşağında unuttuğu cep telefonu sosyal medyada eleştirildi. Dikkatli izleyiciler bölüm biter bitmez sosyal medyadan dizi ekibini eleştiri yağmuruna tutarak daha özenli davranılmasını istediler. Canlitv olarak dizilerdeki bütünlükten sorumlu teknik ekibin biraz daha hassas davranmalarını talep ediyoruz.

Kuruluş Osman’daki büyük iddia!

Sosyal medyada Burak Özçivit’in kuşağında unuttuğu telefon ne kadar eleştirildiyse yine aynı oyuncunun Fetih süresini telaffuzuyla okuması da o kadar takdir topladı. Bilindiği gibi başrol oynayan Burak Özçivit'in Çarşamba akşamı yayınlanan 3. Bölümde Fetih suresini okuduğu bölüm zirveye oturmuştu. Burak Özçivit’in Kuranı Kerim'i mahrecine ve tecvidine göre doğru telaffuz etmek için tam 7 ay özel eğitim aldığı iddia edildi. Bu iddia yine sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Bu iddianın ne kadar geçerli olduğunu bilmiyoruz ancak Burak Özçivit’in Fetih Suresini hatasız ve telaffuzlu okuyuşu Diyanet hocalarından tam not aldı.

Kuruluş Osman nerede çekiliyor?

Kuruluş Osman dizisi İstanbul Beykoz ilçesine bağlı Riva bölgesinde çekiliyor. 40 ana cast oyuncusunun yer aldığı dizi setinde dönemin yapılarını ve yerleşim alanlarını başarılı bir şekilde hissettirmesi için ayrılan özel bir arazi bulunuyor. Dizide kullanılan atlar, doğal ortamlarına uygun olarak bakıcılar eşliğinde eğitilip yetiştiriliyor. İlk bölümde sahibi Osman’ı sudan bataklıktan kurtarmak için siyah atın tam bir hafta eğitim aldığı sosyal medyada yer almıştı. Dizinin çekildiği platoda; titizlikle hazırlanan kaleler, hamamlar, camiler, klişeler ve hanlar özenle hazırlanıyor. Avrupa'nın en büyük platolarından kabul edilen yerde tam 60 marangoz titizlikle seferber olmuş durumda. 1500 kişinin görev aldığı dizi setinde ileriki bölümler için bir de yapay göl kurulacak.

08-12-2019
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar