Leyla Atakan’ın Hayatı Film Oluyor

Leyla Atakan’ın Hayatı Film Oluyor
Hayatı anlatılan ünlü isimlere bir yenisi daha ekleniyor. Türkiye’nin ilk kadın belediye başkanı olan Leyla Atakan’ın filminin çekimleri yakında başlıyor.

Türk Sinemasında son zamanlarda peş peşe ünlü isimlerin hayatlarını anlatan filmler yapılmaya başlandı. Özellikle şarkıcıların hayatlarını anlatan filmlere son günlerde yenileri eklenirken yeni filmlerin de yolda olduğunun haberleri geliyor. Halen hazırlıkları süren pek çok film içinde özellikle bir tanesi oldukça dikkat çekici. Halen hazırlıkları süren ve yakın zamanda sete çıkacak olan bu film Türkiye’nin ilk kadın belediye başkanı olan Leyla Atakan’ın hayatını anlatacak. Oyuncu kadrosu tamamlanan ve Leyla Atakan karakterini ünlü ve güzel oyuncu Özge Borak’ın canlandıracağı filmin okuma provaları geçtiğimiz gün yapıldı. Cumhuriyet tarihinde iz bırakan kadınlardan olan Leyla Atakan’ın hayatını anlatacak film bu türde yapılan ve kişilerin hayatını anlatanlar içinde en farklı film olacak.

Çekimler Yakında Başlayacak

Türkiye’nin en ünlü kadınlarından biri ve Cumhuriyet tarihinin ilk kadın belediye başkanı olan Leyla Atakan’ın hayatını anlatacak dökü-drama türündeki filmin hazırlıkları sürüyor. Oyuncu Özge Borak’ın hayat vereceği Leyla Atakan’ı anlatacak filmin okuma provaları geçtiğimiz günlerde yapıldı. 1968 yılında İzmit belediye Başkanı olarak göreve başlayan ve 11 Şubat 1971 yılında trafik kazası sonrası hayatını kaybeden Leyla Atakan’ın hayatını anlatacak filmin çekimleri yakında başlayacak. Leyla Hanım adını taşıyan filmin senaristliğini ve yönetmenliğini İlke İşisağ üstlenirken filmin senaryo danışmanlığını usta isim Gani Müjde yapıyor. Filmin çekimleri ve son yapımlarının ardından hem vizyonda gösterime gireceği ve hem de İzmit Belediyesi’nde gösterileceği öğrenildi.

Leyla Hanım Oyuncu Kadrosu

Bugünlerde hazırlıkları süren ve başrolünde Özge Borak’ın Leyla Hanım karakteriyle yer alacağı filmde pek çok oyuncu yer alıyor. İlk kadın belediye başkanının hayatını anlatacak filmde yaşadığı dönemde Leyla Atakan’ın ve ona yakın olan isimlerin hikayesinin anlatılacağı filmin okuma provaları yapıldı. Set için son hazırlıkları yapılan filmde Özge Borak’ın yanı sıra Beyti Engin, Serhan Arslan, Devrim Nas, Anıl Taşezen, Barış Kıralioğlu, Belma Canciğer, Aylin Aras ve Ferman Akgül isimler yer alıyor. Filmin ana karakteri olan Leyla Atakan karakteri için daha önce Naz Elmas ile konuştuğu ancak oyuncunun iş programının uygun olmaması sebebiyle filmde rol alamadığı öğrenildi.

17-03-2022
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar