Mahkeme Kararını Verdi! Kızılcık Şerbeti Bu Akşam Var mı?

Mahkeme Kararını Verdi! Kızılcık Şerbeti Bu Akşam Var mı?
RTÜK tarafından beş bölüm yayını durdurulan Kızılcık Şerbeti dizisi bu akşam yayınlanacak mı? Show Tv’nin itirazına mahkeme ne karar verdi?

Dizi sektörünün son günlerde en çok konuştuğu konuların başında gelen Kızılcık Şerbeti dizisi ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Gold Film tarafından hazırlanan ve Show Tv ekranlarında Cuma akşamları yayınlanan Kızılcık Şerbeti bu sezon başlayan ve reytingi yüksek olan dizilerden biri olarak dikkatleri çekiyor. Dizinin yayınlanan son bölümlerinden birinde yer alan gerdek sahnesi ve kadına şiddet sahneleri dolayısıyla dizi RTÜK tarafından incelenmeye alınmış ve daha sonrada dizi hakkında beş kez yayın durdurma ve bir buçuk milyon lira da para cezasıyla cezalandırılmıştı. Dizi sektörü ve oyuncular bu büyük ceza karşısında tepkilerini dile getirirken dizinin yayıncı kanalı Show Tv’de mahkemeye itiraz etmişti. Son olarak geçen hafta cuma akşamı 21. Bölümüyle ekrana gelen Kızılcık Şerbeti dizisinin bu hafta (7 Nisan Cuma) yayınlanması gereken 22. Bölümünün yayınlanıp yayınlanmayacağı merak konusu olmuştu. Merakla beklenen karar mahkemeden çıktı.

Kızılcık Şerbeti 22. Bölüm Bugün Saat 20.00’da Show Tv’de

Gold Film tarafından hazırlanan ve Cuma akşamlarının en çok izlenen dizilerinden olan Kızılcık şerbeti Show Tv ekranlarında yayınlanıyor. Dizinin bölümlerinden birinde geçen bazı sahnelerden dolayı RTÜK tarafından verilen beş bölüm yayın durdurma cezası Show Tv’nin mahkemeye itiraz etmesi sonucu mahkeme tarafından durduruldu. RTÜK tarafından verilen beş bölüm yayın durdurma cezasının mahkeme tarafından bozulmasıyla dizinin merakla beklenen 22. Bölümü 7 Nisan Cuma akşamı yani bugün yayınlanacağı öğrenildi. Dizi seyircisinin merakla beklediği bu haber sosyal medya ve internet haber sitelerinde bir anda gündem oldu.

Karar Ne Zaman?

Başrollerinde Sıla Türkoğlu, Doğukan Güngör, Barış Kılıç, Evrim Alasya, Sibel Taşçıoğlu, Müjde Uzman ve Settar Tanrıöğen’in yer aldığı sezonun yeni ve reytingi yüksek dizilerinden Kızılcık Şerbeti hakkında RTÜK tarafından alınan beş bölüm yayın durdurma cezası Show Tv’nin mahkemeye itirazı sonrası durduruldu. Mahkeme cezayı veren RTÜK’ten savunma isterken uzayan karar süreci sonrası dizinin yeni bölümünün bu akşam yayınlanacağı öğrenildi. RTÜK’ün ise mahkemenin istediği savunmayı hazırlayacağı ve mahkemeye sunacağı bunun üzerine mahkemenin alınan kararı değerlendirip son kararını vereceği öğrenildi. Bu karar alınana kadar da dizinin yeni bölümleriyle ekrana geleceği öğrenildi. Seyircinin merakla beklediği dizinin 22. Bölümü bu akşam saat 20.00’da Show Tv ekranlarında.

07-04-2023
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar