Mahsun Kırmızıgül’ün Hayatı Film Oluyor!

Mahsun Kırmızıgül’ün Hayatı Film Oluyor!
Mahsun Kırmızıgül Prestij Müzik şirketinde geçirdiği yıllarını anlatacağı bir ‘Prestij Meselesi’ filmine hazırlanıyor. Kırmızıgül’ün 20’li yaşlarını ise kendi oğlu canlandıracak

Türkücü ve besteci olan Mahsun Kırmızıgül, aynı zamanda yıllar içerisinde oyunculuk yapmış, 2007 yılında genel yönetmenlik, senaristlik ve yapımcılık yapmaya başlamıştır. ‘Hayat Devam Ediyor’, ‘Benim İçin Üzülme’, ‘Babalar ve Evlatlar’ gibi dizilerin senaristliğini ve genel yönetmenliğini yapmıştır. ‘Beyaz Melek’, Güneşi Gördüm’, ‘Gecenin Kanatları’, ‘New York’ta Beş Minare’, ‘Sadece Sen’, ‘Mucize’, ‘Vezir Parmağı’ ve ‘Mucize 2: Aşk’ sinema filmlerinin yapımcılığını yönetmenliğini ve oyunculuğunu yapmıştır. Sahnelerden 16 yıldır uzak kalan türkücü Mahsun Kırmızıgül, Paraf Kuruçeşme Açıkhava’da verdiği konser ile sevenleri ile buluştu. Gazeteci İsmail Saymaz Mahsun Kırmızıgül ile ilgili bomba bir haber vererek, yönetmenliğini kendisinin yapacağı yeni bir film çekeceğini duyurdu. Şarkıları ile gönüllerde taht kurmuş Kırmızıgül, 1990’lı yıllarda birçok ünlü sanatçının içinde bulunduğu plak şirketinin konu edileceği o dönemleri anlatacağı sinema filmi ‘Prestij Meselesi’ ile geliyor. İşte filmin ayrıntıları…

 Mahsun Kırmızıgül’ün ‘Prestij Meselesi’ Filminde Kendisini Oğlu Mahmut Kırmızıgül Oynayacak

Türkücülüğünün yanı sıra yazıp yönettiği sinema filmleri ile gişe rekorları kırarak bu alanda da başarılı işlere imza atan Mahsun Kırmızıgül, yine iddialı bir yapım ile izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Gazeteci Birsen Altuntaş’ın haberine göre en son Bodrum’da 16 yıl önce bıraktığı sahnelere geri dönen Mahsun Kırmızıgül artık sinema ile müziği bir arada yürütecek. Geçtiğimiz günlerde usta yapımcı Fatih Aksoy’la 53 yaşındaki sanatçı Kırmızıgül iş yemeğinde buluşmuş ve çıkışta 1990 yıllara damgasını vuran Prestij Müzik yıllarını anlatan ‘Prestij Meselesi’ filmine hazırlandığını açıklamıştı.

Cast direktörlüğünü Gülden Avşaroğlu’nun yaptığı, Kırmızıgül’ün yazıp yöneteceği Filmde Özcan Deniz, Haluk Levent ve Mahsun Kırmızıgül’ün 20’li yaşları konu edilecek. Müzik yapımcısı Hilmi Topaloğlu’na ithaf edeceği filmde Kırmızıgül’ün kendisini 29 yaşındaki oğlu Mahmut Kırmızıgül hayat verecek. 2 aydır Mahmut Kırmızıgül hızlandırılmış oyunculuk eğitimi alıyor. Çekimlerinin Eylül ayında başlayacağı filme kadar da eğitim almaya devam edecek. Filmde yer alan Özcan Deniz ve Haluk Levent’in gençliğine hayat verecek oyuncuların seçimi sürüyor.


Mahmut Kırmızıgül

Filmde Mahsun Kırmızıgül’ü kendine çok benzeyen oğlu Mahmut Kırmızıgül oynayacak. O dönemde en yakın arkadaşları olan Alişan ve Özcan Deniz’i ise kimin oynayacağı hakkında henüz net bir bilgi yok. Mahsun Kırmızıgül’ün ‘Prestij Meselesi’ ismiyle çekeceği filmde Alişan, Özcan Deniz ve Mahsun Kırmızıgül arasında büyük kavgalara ve küslüklere neden olan prestij yılları beyaz perdeye aktarılacak.

‘Prestij Müzik’ Dönemi Filme Dönüşüyor

Mahsun Kırmızıgül 12 yaşındayken amatör olarak altı albüm yaptı.

Prestij Müzik, 1991 yılında Hilmi Topaloğlu, Burhan Aydemir, Mustafa Topaloğlu’nun kuruculuğunu yaptığı plak ve müzik şirketidir. Önce Nokta Müzik adıyla kurulan şirket, daha sonra Prestij Müzik olarak değişti. Bir süre sonra firmanın ortaklarından Mustafa Topaloğlu ortaklıktan ayrıldı. 1994 yılında firmanın sanatçılarından Mahsun Kırmızıgül firmanın 3. Ortağı olarak dahil oldu.

Şirket büyük bir atılım göstererek Mahsun Kırmızıgül ile birlikte %600’lere 5 yıl içinde müzik sektöründe zirveye taşındı. Haluk Levent ‘Bir Gece Vakti’, Özcan Deniz ‘Yalan Mı’, Ayhan Aşan ‘Sende Mi?’, Seda Sayan ‘Ah Geceler’, Gülşen ‘Yiğidim’, Ertuğrul Polat ‘Gittiğin  O Gün’, gibi çalışmaların, besteleri ve müzik yönetmenliğinde çalıştı. Müzikal anlamda bestelerini şirketin birçok sanatçısına da verdi. 90’lı yıllarda çıkardığı albümlerle, parçalarının müzik listelerindeki başarılarıyla, aldığı birçok ödül ile kariyerinde çok iyi yerlere gelmişti.

1998 Mayıs’ta çıkardığı ‘Yıkılmadım’ adlı albümü ile o zamanlar müzikal anlamda imzasını atan Mahsun Kırmızıgül, bu albümü için toplam üç video klip çekti ve bu albümü şimdiye kadar 2.500.000 adet sattı.

1998 Kral TV Video Müzik Ödülleri’nde halkın verdiği oylarla üç ayrı dalda ödül aldı. ‘Fantezi Müzik’ dalında ‘Yılın Sanatçısı’ seçilirken, ‘Yıkılmadım’ adlı parçası da ‘Yılın Şarkısı’ seçildi. 1998’in en çok satan albümü ise 2.500.000 satış ile ‘Yıkılmadım’ adlı albümü idi. Aynı sene ‘Türk Halk Müziği’ dalında Altın Kelebek ödülünü alarak ‘Yılın Sanatçısı’ seçildi. Ayrıca ‘Yılın Sanatçısı’ seçildiği Magazin Gazetecileri Derneğinin geleneksel ödülüne layık görüldü. ‘Yoruldum’ albümü ile 2000 yılında yaklaşık 900 bin satarak yılın en çok satan albümlerinden oldu.

Prestij Müzik 2001 yılında ekonomik krize girmiş, aynı yıl Ulus Müzik ve Prestij Müzik şirketini birleştirmesiyle U&P Müzik olarak adını değiştirmiş fakat oda uzun sürmemiştir. Ayrı şirketler olarak Ulus Müzik ve Prestij Müzik adıyla devam etti. Mahsun Kırmızıgül 2001 yılında ortaklıktan ayrılıp yerini İbrahim Genç’e devretmiştir. 2002 yılında İbrahim Genç, Popüler Müzik’i kurmuştur. Ortaklıktan ayrılan Burhan Aydemir Mod Müzik’i, Hilmi Topaloğlu ise Sistem Müzik’i kurmuştur. Sistem Müzik ve Popüler Müzik ’le beraber 2003 yılında iflas etmiştir. Devamı olara Belis Müzik kuruldu oda uzun sürmeyerek 2005 yılında kapandı. Hilmi Topaloğlu 2007 yılında vefat etti. Onun  vefatından sonrası oğullarından Gürkan Topaloğlu ve Okan Topaloğlu tarafından yeniden kuruldu. Mustafa Topaloğlu kurduğu firmadan bir süre devam ettikten sonra ayrıldı ve Prestije geri döndü. Halen Prestij Müzik ailesi varlığını sürdürmektedir. MÜYAP’ta 2000 yılında Prestij Müzik kurucu üye olmuştur. MMC TV ve Radyo Mega ve MMC TV adlı şirketleri 2000-2003 yılları arasında bünyesinde sürdürmüştür.

27-06-2022
Yazar Hakkında
Belma Arslan

Belma Arslan

1985 yılında Adapazarı'nda doğdu. 2008 Yılında Sakarya Üniversitesi Turizm ve Seyahat İşletmeciliğinden, 2011 yılında da Anadolu Üniversi .. devamı.. mail
Yorumlar