Manuş Baba'ya mahkemeden tazminat şoku!

Manuş Baba'ya mahkemeden tazminat şoku!
2017 yılında piyasaya çıkan Eteği Belinde adlı şarkısının çalıntı olduğu iddia edilen Manuş Baba'ya mahkemeden tazminat şoku!

Manuş Baba'ya mahkemeden tazminat şoku! Manuş Baba ismiyle tanınan şarkıcı Mustafa Özkan, 2017 yılında "Dönerken Islık Çal" isimli albümünü piyasaya çıkarmıştı. Albümün en çok sevilen şarkısı ise "Eteği Belinde" isimli şarkısı olmuştu. Öyle ki şarkı Youtube platformu üzerinde 200 milyondan fazla kez tıklandı. Geçtiğimiz yıl "Eteği Belinde" şarkısının çalıntı olduğu iddiaları ortaya atılmıştı. İddilara göre şarkının bestesi Atilla Yılmaz'ın "Senden Gayri" şarkısından bire bir alıntılanmıştı. Atilla Yılmaz daha sonra olayı mahkemeye taşıdı. Mahkeme ise kararını bugün verdi. Mahkemenin kararına göre Manuş Baba, Atilla Yılmaz'a "Eteği Belinde" şarkısı için tazminat ödemeye mahkum edildi. Peki Manuş Baba, sevilen şarkısı için ne kadar tazminat ödeyecek? Tüm bunların yanı sıra şarkı Youtube'dan kaldırılacak mı?

Manuş Baba, Eteği Belinde için tazminat ödeyecek

Atilla Yılmaz, Eteği Belinde şarkısı çıktıktan hemen sonra İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi başvurmuştu. İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi gerekçeli kararını açıkladı. Atilla Yılmaz'ı haklı bulan mahkeme, Atilla Yılmaz'a ait olan Senden Gayri şarkısının altyapısının Manuş Baba'ya ait olan Eteği Belinde şarkısında kullanıldığına kanaat getirdi. Mahkeme Manuş Baba'yı tazminat ödemeye mahkum etti. Alınan karara göre Manuş Baba, Atilla Yılmaz'a 22 bin 500 lira maddi ve 15 bin lira manevi tazminat ödeyecek. Şarkının dijital platformlardan kaldırılıp kaldırılmayacağı ise belli değil.

Manuş Baba kimdir?

Mustafa Özkan ya da bilinen adıyla Manuş Baba, 1 Aralık 1986 tarihinde Mersin'in Tarsus ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Diyarbakırlı olan Manuş Baba, Tarsus Turgut İçgören İlköğretim Okulu'nda eğitim hayatına başladı. Babasının mevsimlik işçi olarak Antalya'da çalışmaya başlamasıyla birlikte ailesiyle beraber Antalya'ya taşındı. Devam ettiği ilk ve ortaokul eğitimini Barbaros İlköğretim Okulu'nda tamamladı. Daha sonra ise 2005 yılında Gazi Lisesi'nden mezun oldu. Müziğe lise yıllarında aldığı gitar ile başladı. Liseden sonra müzik eğitim aldı ve 2010 yılında Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar bölümünü kazandı. O yıllarda sosyal medya mecralarına yüklediği coverlarla adını küçük bir kitleye duyurmuştu bile. Ayrıca bir dönemde Güneşe Yolculuk adlı bir grubun da vokalistliğini üstlendi. 2017 yılında ilk stüdyo albümü olan Dönerken Islık Çal'ı çıkardı. Böylece adını tüm Türkiye'ye duyurmuş oldu.

01-02-2020
Yazar Hakkında
Yavuzcan Aksoy

Yavuzcan Aksoy

2013 yılından bu yana çeşitli internet sitelerinde editörlük yapıyor. 2019 yılında Canlı TV için haber makalesi kaleme almaya başladı. Pe .. devamı.. mail
Yorumlar