Masterchef Türkiye'de Mehmet Şef Kasırgası Esti

Masterchef Türkiye'de Mehmet Şef Kasırgası Esti
Tv 8 ekranlarında yayınlanan ve bu sezon dördüncü sezonuyla ekranlara gelen MasterChef Türkiye’de Mehmet Yalçınkaya rüzgarı bu sefer sert esti.

Bu sene dördüncü sezonuyla ekranlara gelen ve Tv 8’in çok sevilen ve artık klasik haline gelen yarışma programı MasterChef Türkiye bu sezonda hızlı başladı ve kanalın en çok reyting alan yapımları arasında yer aldı. şu sıralar henüz ana yarışmaya geçmeyen ve eleme turları süren yarışmada yine ilginç ve dikkat çekici olaylar yaşanmaya başladı. Jüri üyeliğini Mehmet Yalçınkaya, Danilo Zanna ve Somer Sivrioğlu’nun üstlendiği yarışmada adaylar bir üst tura yükselebilmek için ellerinden geleni yaparken zaman zaman duygusal anlar ve sert rüzgarlarda esiyor. Daha önce Mehmet Yalçınkaya tarafından iki yarışmacıya elenmelerine rağmen birine iş teklifi sunulması ve bir diğerinin de eğitimine destek olunması sözünün ardından yine Mehmet Şef bu kez de bir başka yarışmacıyla gündeme geldi. Tüm yarışmacıların çok korktuğu ve sertliği ve net tavırlarıyla bilinen Mehmet Şef Rize’den katılan bir yarışmacıya çok sert yüklendi ve stüdyoda adeta kasırgalar estirdi.

Büyük Hata Yaptı

MasterChef Türkiye’de geçtiğimiz gün yine stüdyoda olay vardı. 23 yaşındaki genç yarışmacı Aleyna Yılmaz sushi yapacağını söyleyerek yarışmaya başladı. Yarışmacılara verilen beş dakikalık sürenin bitmesine yakın yemeğini tam olarak hazırlayamayana Aleyna Yılmaz son saniyeler sayılırken yemeğin sosunu eliyle sürdü. Ünlü şef Mehmet Yalçınkaya bunun üzerine sert bir ifadeyle “onu bir daha yapma” ifadeleriyle Aleyna Yılmaz’ı uyardı. Sürenin bitiminde yemeğini saniyelerle yetiştiren Aleyna Yılmaz Mehmet Şef’in gazabından kurtulamadı. Mehmet şef “bana bak bakayım. Şu elinle sürdüğünü çıkar bakayım dışarı” ifadelerini kullandı. Mehmet Şef daha sonra tadım için masaya yaklaştı ve tabakta iki adet sushi kaldığını fark etti. Aleyna Yılmaz izin verirlerse bir tane daha yapabileceğini belirtti ancak buna müsaade edilmedi.

Mehmet Şef’ten Sert İfadeler

Tadım için masaya gelen ve süre bittiği için ikinci kez yemek yapmasına müsaade edilmeyen Aleyna Yılmaz’ın tabağındaki iki adet sushiyle tadım yapan Mehmet Şef, “sen elinle sürdün onları. Yok koyamazsın artık. Tabağa ne koyduysan o. Bir bıçak ver. Sen mutfakta da böyle çalışırsan yandın” ifadelerini kullandı. Aleyna Yılmaz “şefim yok gerçekten böyle değilim heyecan sebebiyle böyle oldu” diyerek kendini savunmaya çalıştı. Bıçakla sushilerden birini ikiye keserek tadım yapan Mehmet Şef “sushi üstatları görse beni topa tutarlar. Bana bıçakla sushi kestirdin ya sana helal olsun” ifadelerini kullandı. Tadım sonunda Mehmet Şef yarışmacıya hayır derken diğer iki şef, Somer Sivrioğlu ve Danilo Zanna’nın evet demeleriyle Aleyna Yılmaz bir üst tura yükseldi.

20-07-2022
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar