MasterChef Yarışmacısı Tutuklandı

MasterChef Yarışmacısı Tutuklandı
Deprem bölgesinde her gün yeni bir olay yaşanıyor. MasterChef Türkiye birincisi Uğur Kardaş halkı yanıltıcı bilgi paylaşma suçundan mahkemece tutuklandı.

6 Şubat gecesi ve öğlen saatlerinde Kahramanmaraş merkezli on ilde yaşanan iki büyük depremde binlerce insan hayatını kaybetti ve on binlercesi de yaralandı. Bölgede binlerce insanın evsin kalırken ve bölgede tam anlamıyla bir yıkım yaşanırken yardıma koşanlar kadar ne yazık ki insanların bu durumunu suistimal edenlerde oldu. Yağmalara, gelen yardımları hakkı olmadığı halde alanlar ve başka durumlar yaşandı ne yazık ki. Deprem bölgesine yardıma gidenlerden biri de 2018 yılında MasterChef Türkiye yarışmasında birinci olan Uğur Kardaş adlı yarışmacıydı. Uğur Kardaş yardım için gittiği deprem bölgesinde bir video paylaşarak bazı insanların enkaz altından çıkarılan naaşların bileklerini keserek altınların ı aldığını iddia etti. Bu paylaşım kısa sürede gündeme oturdu. Ancak olayların iç yüzü bir süre sonra anlaşıldı.

Afganlar Kolunu Kesiyor Altınları Alıyor

Depremzedelere yardım için gittiği deprem bölgesinde bir video paylaşan MasterChef Türkiye birincisi Uğur Kardaş bütün ülkeyi ayağa kaldıran bir video yayınladı. Uğur Kardaş videoda “İnşaatın altından ceset çıkıyor. Bu cesedi arkaya ayırıyorlar. Gelsin nakil aracı alsın diye. Afganlı biri geliyor onun kolunu kesiyor altınlarını alıyor. Çevik kuvvet koruyor tabi. Polise diyecek bir şeyim yok. Adamı öldürürler burada zaten. Ona diyecek bir şeyim yok, ama ne diyeyim abi yani. Biz o cesedi çıkartmak için uğraşalım Afgan’ın biri gelsin. Ya ben var ya yemin ederim anlamıyorum” ifadelerini kullandı. Bu video kısa sürede gündeme otururken Uğur Kardaş’ın iddiaları araştırılmaya başlandı. Sosyal medyada kısa sürede yayılan bu video birçok insanın öfkesini çekerken Uğur Kardaş Adıyaman’da havalimanında göz altına alındı.

Tutuklandı

Yayınladığı deprem videosunda Afganlıların cesetlerin bileklerini keserek altınlarını aldığı şeklinde ifadeler kullanan Uğur Kardaş Adıyaman’da göz altına alındı. Uğur Kardaş ifadesinin alınması için emniyete götürüldü ve burada ünlü ismin ifadesi alındı. Daha sonra Uğur Kardaş hakkında bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada “sosyal medyada depremde yapılan çalışmalar hakkında provakatif paylaşımlar yaptığı tespit edilen Mustafa Uğur Kardaş isimli şüpheli Adıyaman Havalimanında yakalanmış, yapılan mülakatta özetle, kendisinin enkaz çalışması yaptığı esnada çevrede vatandaşlardan enkaz altından çıkarılan cesetlerin yol kenarına konulduğunu, birkaç kişinin kollarını kesip üzerinde bulunan altınların alındığını, hırsızların Afganistan uyruklu olduğunu duyduğunu, bu iddiasını kanıtlayacak herhangi bir delilinin olmadığı şeklinde beyanlarda bulunmuştur” denildi. Daha sonra mahkemeye çıkarılan Uğur Kardaş mahkeme tarafından “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçundan tutuklandı.

13-02-2023
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar