MasterChef Yeni Formatta İlk Eleme Adayı Belli Oldu!

MasterChef Yeni Formatta İlk Eleme Adayı Belli Oldu!
Tv 8’de yayınlanan MasterChef Türkiye’de son haftalara girildi. Heyecanla takip edilen yarışmada eleme formatı değişti. Peki Elemeye giden son yarışmacı kim oldu? İşte detaylar!

Tv 8 ekranlarında yayınlanan ve seyirciyi ekrana kilitlerken stüdyodaki yarışmacılara rekabetin en yüksek halini yaşatan yemek yarışma programı MasterChef Türkiye’de son haftalara girildi. Son yediye kalınan yarışmada yarışmacılar artık daha zor ve teknik yemeklerle kendilerini ispatlamaya ve elenmekten kurtulmaya çalışırken programda eleme formatı da değişti.

Daha önce elemeye gidecek yarışmacıları takım arkadaşlarının oyladığı ve eleme potasına gönderdiği formatı son yediye gelindiğinde değişikliğe uğradı. Ve yeni formatın ilk eleme adayı da belli oldu. İşte detaylar!

Yeni Eleme Formatı’nın İlk Eleme Adayı Yasin Oldu!

MasterChef Türkiye de son yedi yarışmacıya girildi. Rekabetin ve gerilimin had safhada yaşandığı yarışma programında son haftalara girilirken artık yarışmacıları daha zor günler bekliyor. Birbirine denk yarışmacıların kaldığı programda eleme formatının değişmesi de daha dikkat ve beceri gerektiren haftalara girildiğinin işareti olarak yorumlandı. Eleme formatının değişikliğe uğramasıyla eleme potasına giden ilk aday da belli oldu. Yasin bütün yarışmacılar arasında en kötü tabağı hazırladığı ve sunduğu için jüri üyelerince eleme potasına gönderildi.

Bu durum karşısında üzülen ancak potadan çıkacağını iddia eden Yasin böylece yeni eleme formatında ilk elemeye giden yarışmacı oldu. Daha önce de pek çok kez eleme potasına giden Yasin bir şekilde potadan kurtulmayı ve yarışmaya dönmeyi başarmıştı. Bu sefer Yasin’i potada çok güçlü adayların bekleyeceği düşünüldüğünde Yasin’in işinin kolay olmadığı görülüyor.  

MasterChef Türkiye’de Yeni Eleme Formatı Nasıl?

MasterChef’tte sona yaklaşılırken tüm hesaplar değişti. Adayların birbirini oylayarak eleme potasına gönderdiği format değişikliğe uğradı ve yenilendi. Bu da yarışmacılar arasında ekipçilik, birbirini destekleme, strateji gibi kararların bitmesine sebep oldu. Yeni formatta elemeye gidecek dört aday yarışmada yapılan en iyi yemek yapma oyunlarının ardından kaybeden takım yarışmacıları arasından seçilecek.

Eleme potasına gidecek aday kaybeden takımın yarışmacıları arasında yapılacak son yemek yapma yarışmasının ardından belirlenecek ve kaybeden aday potaya gönderilecek. Böylece eleme potasına gidecek adayı tamamen kendi becerisi belirlemiş olacak. Bu son formata göre artık adayların takımlarının yanı sıra kendilerini de düşünmeye başlamaları ve daha bir özenli ve dikkatli olmaları gerekiyor.

04-12-2019
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar