Netflix’te Yayınlanan Kulüp Dizisinin Bölüm Başı Maliyeti Ne Kadar?

Netflix’te Yayınlanan Kulüp Dizisinin Bölüm Başı Maliyeti Ne Kadar?
1950’li yılların İstanbul’unda bir anne ile kızının hikayesini anlatan ve kadrosunda birbirinden ünlü isimlerin bulunduğu Kulüp dizisinin bölüm başı maliyeti dudak uçuklatıyor.

Her yıl 100 milyonlarca liranın döndüğü ve her saati ve hatta her dakikası milyonlarla ölçülen dizi sektörü her sezon büyüyen bütçesiyle daha çok sayıda kişinin istihdam edildiği ve yabancı ülkelere satıştan da daha fazla döviz girdisinin sağlandığı bir sektör olarak ön plana çıkıyor. Her ne kadar erken final yapan diziler yapımcısına oldukça yüksek meblağlar kaybettirseler de buna rağmen sektör dev adımlarla büyüyor. Ancak bunun da hem yayıncılara hem de yapımcılara maliyeti oldukça yüksek. Televizyon yada dijital yayın organları için hazırlanan yapımların bölüm başı maliyeti artık milyonlarla ölçülmeye başlandı. Yapımlar özelliklede dönem yapımlarının bir bölümlük maliyetleri adeta bir servet ederinde olmaya başlandı. Ülkemizde hazırlanan diziler içinde en yüksek maliyetli dizilerden biri olan ve Netflix’te yayınlanan Kulüp dizisinin bölüm başı maliyeti belli oldu.

Kulüp Dizisinin Maliyeti Ne kadar?

Bir dönem dizisi olan ve 1950’lerin İstanbul’unu anlatan Kulüp dizisi 03 Medya tarafından dijital yayın platformu Netflix için hazırlanıyor. İlk sezonu 10 bölüm olarak planlanan ve çekimi yapılıp yayınlanan dizinin ikinci sezonunun hazırlıkları ise devam ediyor. Oyuncu kadrosunda Gökçe Bahadır, Barış Arduç, Salih bademci, Metin Akdülger, Fırat Tanış ve Asude Kelebek gibi ünlü isimlerin yer aldığı dizide özellikle sanat, kostüm ve dekorlar herkesi büyülüyor. Tabi tüm bu görsel şovun bir karşılığı var ve bu da maliyet olarak yapımcının karşısına çıkıyor. Netflix’te yayınlanan Kulüp Dizisinin maliyetinin bölüm başına 650 Bin Dolar olduğu ortaya çıktı. Bu yüksek maliyetin en büyük kalemini ise oyuncular oluşturuyor. Dizinin bölüm başı 650 Bin Dolar olan maliyetinin 10 bölüm karşılığının 6.5 Milyon dolar olduğu ve bunun Türk Lirası olarak bölüm başı 9 milyon 646 Bin TL’ye, tüm sezon için ise 96 Milyon TL’ye karşılık geldiği öğrenildi.

Kulüp Dizisi Konusu

03 Medya tarafından dijital yayın platformu Netflix için hazırlanan dönem dizisi Kulüp 1950’li yılların İstanbul’un da geçen bir hikayeye odaklanıyor. 17 yıldır bulunduğu hapishaneden genel afla çıkan Matilda kendisini hiç tanımayan kızı Raşel ile ilişki kurmaya çalışır. Ancak Matilda’nın hapiste bulunduğu yıllarda yetimhanede büyüyen kızı Raşel’e ailesiyle ilgili başka bir hikaye anlatılmıştır. Yaşananlardan ve aradan geçen yıllardan sonra anne kız karşı karşıya gelince sağlıklı bir ilişki kurmakta zorlanmaya başlarlar. Raşel babasını merak edince hikayede geriye gidilerek Matilda’nın da geçmişi anlatılmaya başlanır ve anne kız arasında bir ilişki yavaş yavaş kurulur.

26-03-2022
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar