Nilperi Şahinkaya Annesinin Hayat Hikayesini Film Yapıp Onu Kendi Canlandırmak İstiyor!

Nilperi Şahinkaya Annesinin Hayat Hikayesini Film Yapıp Onu Kendi Canlandırmak İstiyor!
Oyuncu Nilperi Şahinkaya, hayata geçirmek istediği yeni projesini anlattı. Annesinin hayat hikayesini film ya da dizi yapmak isteyen oyuncu, annesini de kendi oynamak istiyor.

Başarılı oyuncu Nilperi Şahinkaya, rol aldığı projelerde performansıyla ve cesur rolleriyle dikkat çekiyor. Şahinkaya, geçtiğimiz günlerde Fox TV’de yayınlanan ‘Kadının Eseri’ programına konuk olarak katıldı ve programda annesinin zorlu hayat hikayesini anlattı. Oyuncunun ünlü yazar olan annesi Meltem Vural, İran’da yaşadığı 3 yıllık esareti ‘Şu Dağın Ardı İran’ isimli otobiyografi kitabıyla ölümsüzleştirmiş. Güzel oyuncu bu konu üzerine yeni projesinden bahsetti. Bu kez annesinin hayatını dizi ya da film yapıp başrolünde kendisi oynamak istediğini açıkladı. İşte Nilperi Şahinkaya’nın yeni projesi hakkında detaylar…

 

Nilperi Şahinkaya’nın Yeni Projesi

Başarılı güzel oyuncu Nilperi Şahinkaya, içinde bulunduğu her projeyi iyi noktalara taşımış performansıyla da adından söz ettirmeyi başarmıştır.

 

Şahinkaya, ekrana son olarak da Yasak Elma dizisiyle gelmişti. Dijital platform BluTV için ise çekilen ‘Aynen Aynen’ de Kerem Bürsin ile rol almaya devam ediyor. Ayrıca merakla beklenen Cem Yılmaz’ın Netflix dizisi ‘Erşan Kuneri’de de rol aldı. Birde ‘Nasıl Fenomen Oldum’ isimli dijital diziyle gündemde.

 

Oyunculukta gayet aktif bir dönem geçiren Şahinkaya, İşini severek yaptığını her fırsatta dile getiriyor. Nilperi Şahinkaya, ‘’Sevdiğim işi yapmak en büyük motivasyonum. Zorluklar böylece gözüme daha hafif gözüküyor’’ diye kendini ifade ediyor.

 

Şahinkaya, geçtiğimiz günlerde Kadının Eseri isimle Fox TV programına konuk oldu. Hiç bilinmeyen bir hikayeyi de ilk kez programda anlattı. Annesinin ilham verici bir hikayesi bulunduğunu anlatan Nilperi Şahinkaya, bu hikayeyi bir filme veya diziye çekmek istediğini ve annesini kendi oynamak istediğini söyledi.

 

/>

 

Annesinin Hayatını Film Yapmak İstiyor!

Diplomat olan babası Salim Levent Şahinkaya’nın görevi nedeniyle Senegal’de 23 Şubat 1988’de doğan Nilperi Şahinkaya, ilkokul eğitimini Paris’te, ortaokul eğitimini Bern’de tamamladı. 2003 yılında Ankara’ya yerleşip 2006’da Charles de Gaulle Fransız Lisesini bitirdi ve 2006-2010 yılları arasında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinde okudu. Çok ülke gezmesinde babasının rolü büyüktür çünkü babası bir diplomattır. Dedesi, uzun yıllar İsmet İnönü ve Bülent Ecevit’in sağ kolu olan CHP Grup Başkanvekili ve Ordu Milletvekili Orhan Vural’dır.

 

Şahinkaya’nın ünlü yazar annesi aynı zamanda TBMM’deki Uluslararası Komisyonlar ve yurt dışı toplantılarında simultane tercümanı olan Meltem Vural, yaşadığı 3 yıllık esareti ‘Şu Dağın Ardı İran’ isimli otobiyografi kitabıyla ölümsüzleştirmiş. Şahinkaya ise annesinin bu kitabını bir projeye çevirmek istediğini dile getirdi.

 

34 yaşındaki güzel oyuncu Nilperi Şahinkaya Annesinin Hikayesini Şöyle anlattı:

‘’Annem 20’li yaşlarında İranlı bir beyefendi ile evlilik yapıyor. Bu evlilik sonucunda İran’a gidiyor. Fakat gider gitmez eşini askere alıyorlar. Şeriatın yaşandığı o dönemlerde Türkiye’ye geri dönmek isteyen annem, eşinin pasaportunu iptal ettirmesiyle 3 yıl orada kalmak zorunda kalıyor.’ diyor.

Nilperi Şahinkaya sözlerine şöyle devam ediyor; ‘’Orada kadınların küçük görüldüğü yerde çok büyük mücadele vermiş. Ve bir şekilde kaçıp gelmiş. O sancılı dönemi ise ‘Şu Dağın Ardı İran’ isimli otobiyografi kitabında anlattı. Bu kaçış mücadelesini anlattığı kitabı güzelce senaryolaştırıp filme çevirmek ve annemi canlandırmak çok isterim’’ diye ekliyor.











18-03-2022
Yazar Hakkında
Belma Arslan

Belma Arslan

1985 yılında Adapazarı'nda doğdu. 2008 Yılında Sakarya Üniversitesi Turizm ve Seyahat İşletmeciliğinden, 2011 yılında da Anadolu Üniversi .. devamı.. mail
Yorumlar