İlginç Olaylar… Jessica May Türk Vatanaşı Olurken Dr. Mehmet Öz Vatandaşlıktan Çıkacak!

İlginç Olaylar… Jessica May Türk Vatanaşı Olurken Dr. Mehmet Öz Vatandaşlıktan Çıkacak!
Yeni Gelin dizisiyle tanıdığımız Brezilyalı Oyuncu ve model Jessica May Türk vatandaşı oldu. Bunun yanı sıra ABD de yaşayan ünlü Türk Dr. Mehmet Öz Türk Vatandaşlığından çıkacak.

Bugün duyduğumuzda şaşırdığımız iki haberi sizler için paylaşacağız…  2018’de dünya evine girdiği fotoğrafçı Hüseyin Kara ile mutlu bir evlilik sürdüren oyuncu ve model Brezilyalı Jessica May, Türk vatandaşı oldu. Bir süredir vatandaşlık için uğraşan ünlü oyuncu, haberi sosyal medyadan duyurdu. Bir başka vatandaşlık haberini de olan ünlü cerrahı Dr. Mehmet Öz’den aldık. Dr. Mehmet Öz, Amerika’da Cumhuriyetçi Parti’den siyasete girmeye hazırlanan Türk asıllı Amerikalı Doktor Mehmet Öz seçilir seçilmez ‘’Türk vatandaşlığını’’ bırakacağını taahhüt etti. İşte iki haberin ayrıntıları…

 

 Jessica May Türk Vatandaşı Oldu!

15 yaşında modellik yapmaya başlayan Brezilyalı oyuncu Jessica May, 2017-2018 yılları arasında Show TV’de yayınlanan ‘Yeni Gelin’ dizisiyle yıldızı parladı. Daha sonra ‘Dert Bende’ filmiyle beyaz perdeyle tanışan, son olarak ise ‘Maria ile Mustafa’ dizisinde Maria karakterini canlandırmıştı.

 

Gazeteci Birsen Altuntaş’ın haberine göre, Oyuncu Jessica May yılbaşında Magazin Hattı’na verdiği röportajda 3 yıldır Türk vatandaşı olmayı beklediğini açıklamış ve şunları söylemişti:

‘’Kimliğim herhalde kargoda… Bayağı uzun süredir bekliyorum. Evlilik yoluyla başvurdum. 3 sene sonra hak kazanıyorum. Ben de başvurdum. Fakat prosedür o kadar uzun sürüyor ki… Benim etrafımda bununla ilgilenen insanlar ‘Daha önce hiç böyle bir şey görmedik’ diyor ama bakalım inşallah bu sene gelir. 1,5 – 2 sene sonra gelebilir dediler çünkü… Onu bekliyorum.’’

 

Ve güzel haber geldi. Hüseyin Kara’yla evli olan ünlü oyuncu bugün Türk vatandaşlığına geçti ve kimliğine kavuştu.

 

  
Dr. Mehmet Öz’den Skandal Açıklama: ‘’Türk Vatandaşlığını Bırakacağım’’

ABD de yaşayan ve Amerika’da Cumhuriyetçi Parti’den siyasete girmeye hazırlanan Türk asıllı Amerikalı Kalp Cerrahı Doktor Mehmet Öz seçilir seçilmez ‘Türk vatandaşlığını’ bırakacağını duyurdu.

 

ABD’li televizyon kanallarının ünlü siması ve ünlü televizyon programı Dr. Oz’un sunucusu,  Doktor Mehmet Öz Türk kimliğiyle ilgili tartışılan bir karar verdi. Daha önce Türk kimliğiyle gurur duyduğunu açıklayan Öz, Senatör olmak için geçtiğimiz Aralık ayında aday olacağını duyurdu. Rakiplerine Amerikan kimliğini kanıtlamak için Türk vatandaşlığını bırakacağını açıkladı. 

 

Pensilvanya’daki seçim kampanyasında Türk vatandaşı olmasının tepkilere yol açması üzerine Dr. Mehmet Öz, Twitter hesabından Türk vatandaşlığını bırakacağına ilişkin açıklama yaptı:

‘’Çifte vatandaşlığım kampanyadaki dikkatimi dağıttı. Hasta Alzheimer tedavisi gören anneme bakmak için bunu sürdürdüm, ancak ailemle birkaç hafta süren görüşmelerden sonra bir sonraki ABD Pensilvanya senatörü olarak yemin etmeden önce sadece ABD vatandaşı olacağım.’’

 

ABD yasalarına göre, Senato’ya girenlerin çifte vatandaş olmasında herhangi bir yasal engel bulunmazken Mehmet Öz’ün bu kararının arkasındaki neden de ortaya çıktı. Öz’ün bu seçim vaadini, Cumhuriyetçi Parti’deki rakibi David McCormick’in baskıları yüzünden aldığı ortaya çıktı.

 

ABD’li kimliğini pekiştirmek ve daha çok oy alabilmek için Türk vatandaşlığından çıkacağını açıklaması, eleştiri oklarının hedefine oturdu.

18-03-2022
Yazar Hakkında
Belma Arslan

Belma Arslan

1985 yılında Adapazarı'nda doğdu. 2008 Yılında Sakarya Üniversitesi Turizm ve Seyahat İşletmeciliğinden, 2011 yılında da Anadolu Üniversi .. devamı.. mail
Yorumlar