Nizami Alem Dizisine Bir Oyuncu Daha Katıldı!

Nizami Alem Dizisine Bir Oyuncu Daha Katıldı!
TRT 1 ekranlarında eylül yayın döneminde ekrana gelecek olan yüksek bütçeli dönem dizisine bir oyuncu daha katıldı. İşte haberin detayları!

Son günlerin en çok haberi yapılan ve haber alınan dizilerinden biri olan Akli Film tarafından TRT 1 için projelendirilen dönem dizisi Nizamı Alem cast çalışmalarında sona yaklaşmış durumda. Dizide rol alacak oyuncularla görüşmeler hızlanırken projede rol almayı kabul eden oyuncular ise çekimler için hazırlanmaya ve özellikle at binme ve kılıç kullanma gibi eğitimler almaya başladılar. Yapımcı firma uzun süren bir arayıştan sonra dizinin en önemli karakterlerinden biri olan Hasan Sabbah’ı canlandırması için Gürkan Uygun’la anlaştı. Yapımcı Firma Akli Film dizide yine önemli bir karaktere hayat vermesi için son olarak TRT 1’de ekrana gelen Ya İstiklal Ya Ölüm adlı mini dizide rol alan genç ve başarılı oyuncu İlker Kızmaz’la anlaşmaya vardı.

İlker Kızmaz Nizami Alem’de!

TRT 1 ekranlarında yeni yayın döneminde ekrana gelecek olan dönem dizisi ve yüksek bütçeli Nizami Alem hazırlıklarını hızlandırmış durumda. Cast çalışmalarında sona yaklaşan yapımcı firma aynı zamanda kostüm ve sanat için de hazırlıkları hızlandırdı. Başrollerinde Buğra Gülsoy, Ekin Koç, Leyla Lydia Tuğutlu, Sevda Erginci ve son olarak Gürkan Uygun’la anlaşan Akli Film şimdi de yine dizide önemli bir karaktere hayat verecek olan başarılı ve genç oyuncu İlker Kızmaz’la anlaştı. Peş peşe birçok ünlü isimle anlaşan Nizami Alem daha şimdiden seyirci tarafından heyecanla beklenir oldu. Son olarak yine TRT 1 ekranlarında Kurtuluş Savaşı zamanında bir dönemi anlatan Ya İstiklal Ya Ölüm dizisinde rol alan İlker Kızmaz bu yapımda oldukça beğenilmişti.

İlker Kızmaz Kimdir?

İlker Kızmaz 9 Eylül 1975 yılında İzmir’de dünyaya gelmiştir. İlk orta ve lise eğitiminin ardından Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun olmuştur. Oyuncu daha sonra Ekol Drama Sanat Evi’nde ve daha sonra da Bahçeşehir Üniversitesinde oyunculuk eğitimleri almıştır. İlk oyunculuk deneyimini Aslı ile Kerem adlı yapımda yaşayan oyuncu pek çok yapımda rol almıştır. Bu yapımlardan bazıları şunlardır.

-          Ya İstiklal Ya Ölüm

-          Payitaht Abdülhamid

-          Tatlı İntikam

-          Sevda Kuşun Kanadında

-          Yedi Güzel Adam

-          Benim Adım Gültepe

-          Şubat

-          Çanakkale 1915

-          Yol Ayrımı

-          Kurt Kanunu

-          Cennetten Kovulmak

-          Güneydoğu’dan Öyküler Önce Vatan

-          Nefes Vatan Sağolsun

-          Aşk-ı Memnu

10-07-2020
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar