Norm Ender’in ‘Mekanın Sahibi’ Şarkısı Çalıntı mı?

Norm Ender’in ‘Mekanın Sahibi’ Şarkısı Çalıntı mı?
Ünlü rapçı Norm Ender'in son parçası Mekanın sahibi ile ilgili hırsızlık İddiası sosyal medyayı salladı. Norm ender iddialar karşısında ne dedi? İşte detaylar!

Son zamanların en popüler rap şarkıcılarından Norm Ender yaptığı şarkılarla müzik piyasasında kendine sağlam bir yer edinmiş gibi görünüyor. İki yıl ara verdiği müzik piyasasına hızlı bir dönüş yapan ve yaptığı Mekanın sahibi adlı parçayla bir anda büyük ses getiren şarkıcı rakipleri tarafından oldukça eleştirilirken şarkıcı Norm Ender, Mekanın Sahibi adlı parçayla kendisini eleştirenlere cevap vermişti. Ancak son zamanların en popüler şarkılarından olan Mekanın sahibi parçasının müziğinin ABD’li bir şarkıcının parçasıyla benzerliği karşısında Mekanın sahibi adlı parçanın çalıntı olduğu iddiaları bir anda sosyal medyayı salladı. Şarkının sözlerinin ve aynı zamanda şarkıya çekilen klibin de çalıntı olduğunu iddia edenler ünlü rapçı Norm ender’i hırsızlıkla itham etmeye başladılar. İşte detaylar!

Mekanın Sahibi Geri Döndü Ama Sorunlu Döndü!

İki yıl müzik piyasalarından uzak kalan ve bu iki yılın ardından yeni jenerasyon rapçilere göndermede bulunduğu Mekanın sahibi adlı şarkıyla geri dönen ve uzun bir süre gündemde kalan rapçı Norm Ender’le ilgili ortaya atılan iddialar sosyal medyayı salladı. Şarkıcının geridönüş şarkısı olan Mekanın sahibi isimli şarkının müziğinin Young Slatt & Stakk Feat Peewee Lonway tarafından Ocak ayında piyasaya sürülen Work My Move adlı parçayla benzerliği dikkat çekti. Öte yandan Mekanın sahibi adlı parçaya çekilen klibi Norm Ender’in Türkiye’deki temsilcilerine eleştiri oklarını yönelttiği rap tarzını icra eden ABD’li rapçi Travis Scott’ın Beibs in the Trap klibiyle benzerliği de sosyal medyada olay oldu.

Norm Ender Rakipleri Tarafından Hırsızlıkla İtham Edildi!

Şarkının çalıntı olduğuna dair iddiaların ortaya çıkmasının ardından Almanya’da yaşayan Türk rapçi Killa Hakan’dan açıklama geldi. Killa “Sen resmen yalancısın, sahtekarsın, resmen ortaya çıktı şu anda. Bunu artık kendim de gördüm. Sosyal medyadaki çocukları gaza getirip para verip algı operasyonları düzenledin” dedi.

Norm Ender daha önce Tv 100’de Cengiz Semercioğlu’nun sunduğu Sabah Sohbeti programına konuk olmuş ve bazı rap şarkıcılarını Amerikan özentisi olmakla suçlamıştı. Ender “Kendi tarzlarını değiştirdiler, sözleri direkt Amerika’dan kopyala yapıştır şeklinde değiştirdiler.” İfadelerini kullanmıştı. Mekanın Sahibi şarkısının çalıntı olduğu iddialarına karşı Norm ender ise henüz bir açıklama yapmadı.

23-10-2019
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar