Nurhan  Damcıoğlu hayata gözlerini yumdu

Nurhan  Damcıoğlu hayata gözlerini yumdu
Devlet Tiyatroları çocuk bölümünde tiyatro üzerine eğitim alan Nurhan Damcıoğlu daha çocuk yaşlarda tiyatro oyunlarında yer almaya başladı.

Sanat dünyasının ünlü isimlerinden Nurhan Damcıoğlu 82 yaşında hayata gözlerini yumdu. Damcıoğlu, kantonun yanı sıra şarkıcılık ve oyunculuk da yapıyordu. Babasının yolundan giderek sanatla ilgilenen Nurhan Damcıoğlu farklı alanlarda boy gösterdi. Ses sanatçısı, kantocu, tiyatro ve sinema oyuncusu da olan usta sanatçı kalbinden rahatsızdı.

Nurhan  Damcıoğlu hayata gözlerini yumdu

Açık hava sineması olan bir baba ile devlet operalarında terzilik yapan bir annenin çocuğu olan Nurhan Damcıoğlu daha 9 yaşında sanata ilgi duydu. Devlet Tiyatroları çocuk bölümünde tiyatro üzerine eğitim alan Damcıoğlu daha çocuk yaşlarda tiyatro oyunlarında yer almaya başladı. Kalp yetmezliği ile mücadele eden Nurhan Damcıoğlu’nun vefat haberini Tekin Deniz sosyal medya paylaşımıyla sanatseverlere duyurdu. “Türk Tiyatrosu'nun son efsane kantocusu #NurhanDamcıoğlu! Türkiye ne yazık ki yine neyi, kimi yitirdiğini tam olarak bilmiyor. Tek başına bir ekoldü Damcıoğlu.” Diyerek sosyal medya paylaşımı yapan Deniz’in bu paylaşımına kısa zamanda binlerce yorum yağdı. Bu yorumlardan birisi de “Bir efsane daha veda etti.Mekanın cennet olsun  #NurhanDamcıoğlu” şeklinde paylaşım yapan Behzat Uygur oldu.

Nurhan Damcıoğlu kim?

1 Mayıs 1941 de Adana ili Karaisalı ilçesinde dünyaya gözlerini açtı. 9 çocuklu bir ailede doğdu. 9  lu yaşlarında hem tiyatro hem de bale dersleri aldı. Radyo çocuk kulübünden sonra 16 yaşından sonra Devlet Tiyatrolarında oynadı. Ankara Cebeci Ortaokulu’ndan mezun olduktan sonra Cüneyt Gökçer’in yönlendirmesiyle İstanbul’a taşındı. Bir çok tiyatro sahnesinde rol aldıktan sonra 1969 da ilk  olarak kanto türü şarkılar söylemeye başladı. Daha sonra tiyatroyu bırakarak tamamen kantoya yöneldi. Daha sonra Maksim Gazinosu’na çıkarak Zeki Müren, Sevim Tuna, Behiye Aksoy gini önemli isimlerle çalıştı. 12 Eylül sonrası denetime takılanlardan oldu. 90 larda tekrar televizyonlara çıkma imkanı buldu. Erhan Yenseni ve Atilla Olgaç ile yaptığı evlilikleri boşanmayla sonuçlandı. İzmir Karşıyaka’da 82 yaşında vefat etti.

Diskografi

1974 Belki Bugün Belki Yarın, 1986 Zilli, 1992 Tut Dedi Tuttu, 1996 Kantolar, 1998 İki Tık Tık Bir Şık Şık, Çingeneler (Turkuola 1175), Direkler Arasında 12 Koca (Türküola 1069), Disco Kanto (Turkuola 1376)

05-06-2023
Yazar Hakkında
Yorumlar
Etiketler