Nuri Alço'dan Bergen Filmi'ne Eleştiri

Nuri Alço'dan Bergen Filmi'ne Eleştiri
Gişe rekorları kıran Bergen Filmi hakkında Yeşilçam’ın usta oyuncusu Nuri Alço açıklamalarda bulundu ve filmi başarılı bulmadığını açıkladı.

Türk Sinema tarihinin en başarılı ve en iyi gişe hasılatı yapan filmlerinden biri olma başarısını gösteren ve halen vizyonda olan Bergen Filmi seyirci tarafından ilgiyle karşılandı. Bir kısım seyirci filmi oldukça beğenirken bir kısım seyirci ise filmde beklediğini bulamadı. Buna rağmen film milyonlarca sinema sever tarafından izlendi ve gişelerde rekor üstüne rekorlar kırdı. 7 Milyonun üzerinde bir izlenme sayısına ulaşan film için pek çok iddia ortaya atıldı. Filmin başrolü Farah Zeynep Abdullah’ın filmden 40 Milyon TL kazandığı bu iddiaların en çok konuşulanı oldu. Ayrıca filmde adı geçen ve Bergen’i öldürmekle suçlanan Halis Serbest ise geçtiğimiz günlerde film için mahkemeye başvurdu ve maddi ve manevi tazminat davası açtı. Tüm bunlar yaşanırken filmle ilgili bir eleştiri de Yeşilçam’ın meşhur isimlerinden olan Nuri Alço’dan geldi.

Gişe Rekoru Filmin Başarısını Göstermez

Türk Sineması’nın usta oyuncularından biri olan ve yerli sinemayı bilenlerin çok yakından tanıdığı ve filmlerini çok iyi bildiği başarılı oyuncu Nuri Alço son günlerde sıkça magazin konusu olan Bergen Filmi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Usta oyuncu filmi başarılı bulmadığını belirterek 7 milyon üzerinde izlenmesinin hikayesinden kaynaklandığını açıkladı. Nuri Alço yaptığı açıklamada “geçmişten bu yana kadına şiddetin katlanarak çoğaldığı ortamda bu film de şiddete yönelik subliminal mesajları izleyiciye vermeleri lazımdı. Örneğin Bergen ve Halis’in çocukluğuna kadar inilmeli ve travmatik yanlarını da filme yansıtmalılardı. Bir filmin gişe rekoru kırması o filmin başarılı olduğunu göstermez. İzleyiciler Bergen filmine merak edilen hazin öyküyü izlemek için gitti. Bu nedenle gişe rekoru kırdı. Yani bu senaryonun başarısı değil, hikayenin merak konusu olmasındandır” ifadelerini kullandı.

7 Milyonu Geçti

Öbür taraftan halen sinemalarda gösterimde olan ve halen seyircinin ilgiyle seyrettiği Bergen filminin izlenme oranı 7 milyonun üzerine çıktı. Filmin hikayesini merak eden seyirciler filme gitmeye devam ederken gişe hasılatı rekoru kıran film magazin basınında gündem olmaya devam ediyor. Son olarak filmde anılan ve Bergen’i öldüren kişi olan Halis Serbest mahkemeye başvurarak film hakkında maddi ve manevi tazminat talebinde bulundu.

10-04-2022
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar