Orhan Gencebay’dan Yeni Şarkı

Orhan Gencebay’dan Yeni Şarkı
Fantezi müziğin sevilen isimlerinden biri olan ve bugüne kadar onlarca şarkıyı müzik dünyasına kazandıran Orhan Gencebay yeni şarkısının sözlerini paylaştı.

Türk müzik tarihinin en çok sevilen isimlerinden biri olan ve arabesk müziğin önderlerinden Orhan Gencebay bugüne kadar müzik piyasasına pek çok eser kazandırdı. Birbirinden meşhur olan ve bugün bile hala ilk günkü gibi sevilerek dinlenen pek çok şarkının bestecisi olan ünlü isim zaman zaman halen yeni şarkılarla sevenlerinin karşısına çıkmaya devam ediyor. Bir dönemin en popüler isimlerinden olan ve arabesk müzikle hayatlara giren Orhan Gencebay şimdilerde Canım Türkiyem adını verdiğini yeni şarkısının çalışmalarıyla meşgul. Geçtiğimiz günlerde yeni şarkısının heyecanını muhabirlerle paylaşan ünlü şarkıcı Orhan Gencebay şarkının sözlerini özel olarak düşünüp yazdığını be bestelediğini belirtti. Ünlü ismin yeni şarkısıyla ilgili heyecanı ise gözlerden kaçmadı.

Canım Türkiyem

Ünlü şarkıcı Orhan Gencebay bugünlerde yeni çıkaracağı şarkıyla yatıp kalkıyor. Türkiye’nin bu zor günlerinde Canım Türkiyem adlı şarkıyı yapan Orhan Gencebay geçtiğimiz günlerde şarkının sözlerini muhabirlerle paylaştı. Orhan Gencebay şarkıyla ilgili olarak “Canım Türkiye’m ülkemizin dirliği, birliği için yapmış olduğum bir beste. Ülkemizin şu anda dirliğe, birliğe çok ihtiyacı var. Evvelallahbizim ülkemiz çok güçlü bir ülkedir. Biz nelerin üstesinden geldik. Şimdi yeni bir seçim zamanı var. Bu seçimlerde ülkemizin hayrına güzel sonuç olacak. Birtakım kişiler var, emperyalistler var. Onlarla ilişiği olan kişiler var. Biz onların hepsini aşarız. Ülkemizin içindeki insanlar ülkemizi çok seviyorlar. Biz ülkemizi çok seviyoruz. Canımızı da veririz bu uğurda. Onunla ilgili bu besteyi yaptım” ifadelerini kullandı.

Canım Türkiye’m Sözleri

Yeni şarkısının sözlerini açıklayan ünlü isim şarkının klibinin de çekildiğini ve yakın da yayınlanmaya başlayacağını açıkladı. Oldukça heyecanlı olduğu gözlenen ünlü isim şarkısının sözlerini de ilk kez paylaştı. Orhan Gencebay’ın son şarkısı Canım Türkiye’m’in sözleri şöyle “Sen benim cennetimsin, hür vatanımsın, sen benim ecdadımın yadigarısın, varlığım uğruna armağan olsun, vatanım, toprağım canım Türkiye’m. Uğrunda can veren canlarımızla, çıktık sonsuza bayrağımızla, Allah’ın yolunda imanımızla. Biz bize yeteriz canım Türkiye’m. Biz bir ölürüz bin diriliriz, biz senin ebedi askerleriniz, biz şehadeti de gurur biliriz. Gururum onurum canım Türkiye’m. Hem ekmeğim hem suyumsun, vazgeçilmez namusumsun, Aşığınım dünya duysun. Canım Türkiye’m.”

03-04-2023
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar