Orman yangınları ile mücadelede gözaltına alınan Yusuf Güney'den yeni açıklama

Orman yangınları ile mücadelede gözaltına alınan Yusuf Güney'den yeni açıklama
Orman yangınları ile mücadelede gözaltına alınan Yusuf Güney'den yeni açıklama. Yusuf Güney kimden özür dileyecek? Yusuf Güney haberleri

Orman yangınları ile mücadelede gözaltına alınan Yusuf Güney'den yeni açıklama. Yusuf Güney kimden özür dileyecek? Yusuf Güney haberleri. Yusuf Güney neden gözaltına alındı? Yusuf Güney serbest bırakıldı mı? Yusuf Gney özür diledi mi?

Ülkenin dört bir yanında başlayan ve zor bir mücadele ile söndürülmeye çalışılan orman yangınlarında tüm ülke seferber oldu. Şu ana dek yangınların bir kısmı kontrol altına alınmışken bir kısmı ise hala devam etmekte.

Yangın ile mücadele de tüm halk hep bir elden yardım için seferber olurken, bir çok nlü isim de bu seferbeliğe katıldı. Bu ünlüer arasında ünlü şarkıcı Yusuf Güney'de orman yangınlarını söndürme çabalarında yer aldı. Ancak büyük bir tehlikenin eşlik ettiği orman yangınlarında şarkıcı Yusuf Güney ve orman çalışanları ile tartışma yaşandı.Bir süre sonra büyüyen bu tartışma esnasında Yusuf Güney'in üzerinde bulunan silahını havaya ateş açmasıyla Jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınmıştı. Yusuf Güney ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı.

Yaşanan bu olayın ardından Yusuf Güney'den yeni açıklama geldi. Gerekli kişilerden özür dileyeceğini ve şikayetini geri alacağını söyleyen Yusuf Güney, 'Kimse uyumuyordu, yangınla mücadele edenlerin hakları ödenmez. Buraya geldiğimde talihsiz bir şey yaşandı. Ormancılarla aramızda tartışma yaşandı karşılıklı şikayetçi olduk. Ben bütün şikayetlerimi çekeceğim. Böyle günlerde kırgınlık, küslük olmaz. Hepimiz aynı amaç için buradayız. Kavga ettiğimiz arkadaşlarla bizzat görüşeceğim, gerekirse özür dileyeceğim. Birlik ve beraberlikte kötü günleri çabuk atlatacağız.' dedi.

Antalya Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici ise, Manavgat, Günoğmuş ve Alanya'da yangınların kontrol altına alındığını belirtirken, 'Bu felakette anladık ki bütün Türkiye Cumhuriyeti, devletin tüm kurumları herkes bu yangındaydı, hep beraber mücadele ettik. Köylü, vatandaş, şehirli, diğer kurumlarla birlikte mücadele edildi ve milli bir ruhu meydana getirdi. Bir felaket yaşadık, Allah bir daha göstermesin. Orman teşkilatı olarak gururlandık, üzerimize düşeni yaptığımızı düşünüyoruz ve günlerce aç, susuz, uykusuz, dinlenmeden sürekli ateşle mücadele ettik. Sanatçı Yusuf Güney de sanatçılığının yanında o bir yangın gönüllüsü olarak bir ormancı oldu. Bundan sonra hep beraber olacağız. Yusuf beyi artık yangın üniformasıyla yangınlarda göreceksiniz.' sözlerini kullandı.

07-08-2021
Yazar Hakkında
Özlem Olgunsoy

Özlem Olgunsoy

Özlem 1995 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Eğitimini tamamladıktan sonra iş hayatına atıldı. Çocuk gelişimi, sağlık, medya konuları .. devamı.. mail
Yorumlar