ÖSYM’de soru olarak gelen Mabel Matiz'den şok açıklama!

ÖSYM’de soru olarak gelen Mabel Matiz'den şok açıklama!
Sınavın üzerinden bir hafta geçmesine rağmen "Fırtınadayım" şarkısı için neden inceleme başlatıldı? Hakkında inceleme başlatılan Mabel Matiz iddialar için ne dedi?

Milyonlarca öğrencinin üniversite hayalini ilgilendiren ÖSYM’de şarkısı soru olarak gelen ünlü şarkıcı  Mabel Matiz'den şok açıklama geldi. Sınavın üzerinden bir hafta geçmesine rağmen Mabel Matiz şarkısı için neden inceleme başlatıldı? Gündemden düşmeyen ve hakkında inceleme başlatılan Mabel Matiz iddialar için ne dedi? Şimdi detaylar

ÖSYM’de soru olarak gelen Mabel Matiz'den şok açıklama!

Her şey normal gidiyordu. Ta k, 2 milyon lise mezunu öğrencinin kaderini etkileyen YKS sınavlarına kadar. İşte ne olduysa bundan sonra oldu. Sınavda ter döken öğrenciler, Türkçe sorularında Mabel Matiz’e ait “Fırtınadayım” şarkısında geçen bir dizeyle karşılaştı. Sınavdan sonra sosyal medyada trend olan konu ile ilgili şarkıcı Mabel Matiz, şarkısının soru olarak sınavda gelmesine sevindiğini belirtmişti. Konu sosyal medyada trend olunca OSYM harekete geçti ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) Türkçe kısmında sorulan “Fırtınadayım” şarkısı hakkında inceleme başlatıldığını duyurdu. Duyduğu şaşkınlığı gizleyemeyen şarkıcı, "Müziğimi yapmaya, hikâyeler anlatmaya ve bu ülkenin bir parçası olmaya gönülden devam edeceğim" dedi.

İnceleme başlatıldı

27 Haziran Cumartesi günü yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) Türkçe bölümünde Mabel Matiz’in ‘Maya’ albümünden adaylara bir adet soru geldi. Albümdeki ‘Fırtınadayım’ şarkı sözlerinin yer aldığı soruda, adaylara şarkının sözlerinde ne ifade edildiği sorulmuştu. Sınavdan çıkan öğrencilerin konuyu sosyal medyaya taşıması üzerine ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, YKS'de sorulan Mabel Matiz sorusuna ilişkin inceleme başlatıldığını açıklayarak şöyle söyledi. “Kurumumuz yönetiminin milli, manevi değerlerimiz ve toplumsal değer yargılarımız konusundaki hassasiyeti açıktır. 2020 YKS’nin TYT oturumunda yer alan Türkçe alanındaki ilgili sorunun içeriği hakkında inceleme başlatılmıştır”

Sınandığım şeye bak!

Konunun hiçbir şekilde içinde olmadığı halde tabiri caizse kabak başına patlayan şarkıcı Mabel Matiz önce sessiz kalmayı tercih etti. Ancak bir haftadır bitmek bilmeyen tartışmalar üzerine Twitter üzerinden bir açıklama yapmak zorunda kaldı. İşte o açıklama: “Selam. Müziğimle hayati bir sınavın sorularına konu olmak beni çok mutlu etti. Şimdi ise aynı sınav üzerinden kişisel değerlerimin konu edilmesini hayretle izliyorum. Adımın yanına coğrafi işaret logosu konmasına ramak kalmışken, sınandığım şeye bak. Eh, hayatın sınavları bitmez demiştim. Bir yoklama da buradan geldi. Yoğun destek ve sevgi mesajlarınızı içim büyüyerek okuyor ve kabul ediyorum. Bugüne dek müziğimle anlatmak istediğim şeyin ne kadar iyi anlaşıldığını yine sizin yazdıklarınızdan anlıyor ve daha da güçlü hissediyorum. Müziğimi yapmaya, hikayeler anlatmaya ve bu ülkenin bir parçası olmaya gönülden devam edeceğim. Bir başka sınavda görüşmek üzere…”

04-07-2020
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar