Oyuncu Ece Hakim'den Harvard başarısı

Oyuncu Ece Hakim'den Harvard başarısı
Birçok dizi projesinde yer alan Ece Hakim bu kez gösterdiği eğitim başarısıyla gündemde. Oyuncu Ece Hakim'den Harvard'a yüksek başarı…

Oyuncu Ece Hakim eğitim hayatını yüksek bir başarıyla tamamladı. Burslu olarak kazandığı Hardvard Üniversitesi'nden mezun olan Ece Hakim gururlandırdı. Küçük yaşlardan itibaren dizi setlerinde olmaya başlayan Ece Hakim Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz (EDHO) kadrosunda da yer almıştı. Ece Hakim 2017 yılında bursa kazanarak başladığı Harvard Üniversitesi'nden yüksek derece alarak mezun oldu. Mutluluğu mezuniyet fotoğraflarına da yansıyan Hakim, 'Cum Laude' adı verilen dereceyle eğitimini tamamladı.

Ece Hakim'den büyük başarı

EDHO'da da rol alan Ece Hakim 5 yaşından beri birçok projede yer almıştı. Başarılı bir öğrenci de olan Ece Hakim 2017 yılında Harvard Üniversitesi'ni burslu olarak kazandı ve Amerika'ya gitti. Oyunculuk hayatına ara veren Ece Hakim Cambridge'de bulunan Hardvard Üniversitesi'nde psikoloji eğitimi aldı. Burada 4 yıllık bir eğitim hayatı geçiren Ece Hakim büyük bir başarı gösterdi ve 'Cum Laude' derecesini aldı. Cum Laude dönemin ilk %10'luk dilimine giren öğrencilere verilen bir derece. Medyatava'nın haberine göre Ece Hakim Tarih Bölümü'nde yan dal da yaptı. Ece Hakim ABD'de 4 yıl süren eğitiminin ardından Türkiye'ye döndü. Başarılı oyuncu Hardvard başarısı ile ilgili duygularını da paylaştı. Koronavirüs salgını nedeniyle ailesinin yanına çok sık gelemediğini belirten Hakim, Türkiye'de olmanın sevincini yaşadığını belirtti.

Harvard benim için asla unutulamayacak bir deneyimdi

Mezuniyet sevincini  takipçileri ile paylaşan Ece Hakim, "Harvard benim uzun yıllar boyunca hayalini kurduğum bir okul olmasına rağmen giderken içimde hep bir tereddüt vardı. Oyunculuğa ve Türkiye’ye 4 yıl boyunca ara vermek büyük bir karardı benim için. Ama bugün, bu okulun bir mezunu olarak geriye dönüp baktığımda hiçbir pişmanlığım yok. Çok değiştim, hem kendime hem de dünyaya dair çok şey öğrendim, bilimle uğraştım, inanılmaz insanlarla aynı sıraları paylaşma imkanı buldum. Şimdi tüm bu öğrendiklerimi alıp hayallerim doğrultusunda kullanmak için çok heyecanlıyım. Harvard benim için asla unutulamayacak bir deneyimdi ve uğruna kısa süreliğine de olsa vazgeçmek zorunda kaldığım her şeye değdi" ifadelerini kullandı.

Ece Hakim'den dikkat çeken bitirme tezi

Ece Hakim Harvard'ta bitirme tezi olarak da kadın temalı bir konu seçti. Bitirme tezini anlatan Ece Hakim, "Kadının toplumdaki yerine dair sahip olduğum hassasiyeti beni takip edenleriniz bilir. Psikoloji bitirme tezimi de kullandığımız dilin, erkek egemen alanlarda çalışan kadınlara karşı sahip olduğumuz bilinçdışı inançları nasıl etkilediği üzerine yazdım. Bu yorucu ama ödüllendirici süreç boyunca destekleri için tüm aileme ve arkadaşlarıma teşekkür ederim" şeklinde yazdı.

28-05-2021
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar