Oyuncu Turgay Yıldız vefat etti

Oyuncu Turgay Yıldız vefat etti
Oynadığı skeçleri sosyal medya hesabından paylaşan oyuncu Turgay Yıldız vefat etti. Turgay Yıldız'ın vefatı ailesini ve sevenlerini yasa boğdu. Turgay Yıldız neden vefat etti?

Ünlü oyuncu Turgay Yıldız Ankara'da tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Yıldız bir süre önce kalp spazmı geçirdiği için İstanbul Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı. Anjiyo yapılan Yıldız'ın sağlık durumunun stabil olduğu belirtilmiş ve ailesi de Ankara'da olduğu için Ankara'ya sevk edilmişti. Ünlü tiyatrocu Turgay Yıldız'ın acı haberi Ankara'dan geldi. Eleştirel skeçleriyle tanınan Turgay Yıldız 56 yaşında Ankara'da vefat etti. Vefat haberi kısa sürede yayılırken sanatçının dostları ve bazı siyasiler sosyal medya hesaplarından üzüntülerini dile getirdi.

Turgay Yıldız'ın vefat haberini sanatçı dostu verdi

Tiyatro ve sanat dünyasına bir kötü haber de Turgay Yıldız'dan geldi. Kalp spazmı geçiren ünlü oyuncu bir süredir tedavi görüyordu. Özellikle son dönemde hazırladığı eleştirel skeçleri sosyal medyada büyük ilgi gören Turgay Yıldız tüm müdehalelere rağmen kurtarılamadı. Turgay Yıldız'ın vefat haberini sanatçı dostu Levent Üzümcü verdi. Üzümcü, Turgay Yıldız'ın bu sabah vefat ettiğini duyurdu. Öte yandan Yıldız'ın sosyal medya hesabından da paylaşım yapıldı. Hesabı kullanan Selçuk Aydoğan paylaşımında, "Çok üzgünüm Turgay Abiyi kaybettik. Büyük mücadele verdi ama başaramadı. Turgay abiyi kaybettik. Toprağın incitmesin. Işıklar içinde uyu güzel insan" ifadelerini kullandı.  

Turgay Yıldız kimdir?

Ünlü oyuncu Turgay Yıldız 1965 Ankara doğumlu. 1986- 1987 yıllarında Ankara Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü'nden mezun olan Yıldız, çeşitli tiyatrolarda görev aldı. TRT Ankara Televizyonu'nda oyunculuk, metin yazarlığı ve program sunuculuğu yapan Yıldız, 1994- 1999 yılları arasında Flash Tv'de çalıştı. Burada birçok program hazırlayıp sunan Turgay Yıldız, Show Tv'de yayınlanan "Sonradan Görmeler" dizisinde rol aldı. Turgay Yıldız yaklaşık 10 yıl Ankara Radyosu'nun hazırladığı hafta sonları yayınlanan parodi programında seslendirme ve metin yazarı olarak görev aldı. Turgay Yıldız birçok mesleki başarıya imza atarken son dönemde yazıp oynadığı eleştirel skeçlerle tanınıyordu. Sosyal medya hesaplarını aktif kullanan Turgay Yıldız gündeme yönelik eleştirel skeçleri binlerce kişi tarafından ilgiyle takip ediliyordu. Turgay Yıldız 22 Temmuz 2021'de (bugün) hayat veda etti.

22-07-2021
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar