Turgay Yıldız son yolculuğuna uğurlandı

Turgay Yıldız son yolculuğuna uğurlandı
Ünlü tiyatro oyuncusu Turgay Yıldız'ın ani vefatı herkesi üzmüştü. Eleştirel siyasi skeçleri ile tanınan oyuncu Turgay Yıldız son yolculuğuna uğurlandı.

Tiyatro oyuncusu Turgay Yıldız geçirdiği kalp spazmı nedeniyle hastanede tedavi görüyordu. İstanbul Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'nde başlayan tedavi süreci Ankara'da devam etmişti. Fakat ünlü oyuncu Turgay Yıldız yaklaşık bir ay süren mücadelenin ardından vefat etti. Yapılan müdehalelere rağmen kurtarılamayan Turgay Yıldız bugün toprağa verildi. Yıldız'ın genç yaşta vefatı, başta ailesi olmak üzere sanatçı arkadaşları ve takipçilerini üzdü. Turgay Yıldız özellikle son yıllarda hazırladığı siyasi hiciv videoları ile sosyal medyadan milyonlarca kişiye ulaşıyordu. Gündeme dair yazıp oynadığı eleştirel oyunlarla farklı kesimlerden çok sayıda insanın sevgisini kazanmıştı.

Turgay Yıldız'ın cenazesine Mansur Yavaş da katıldı

Ünlü oyuncu Turgay Yıldız Ankara'da son yolculuğuna uğurlandı. Sevdiklerinin gözyaşları arasında kılınan cenaze namazının ardından Yıldız, Karşıyaka Mezarlığı'nda defnedildi. Turgay Yıldız dün sabah saatlerinde Ankara Şehir Hastanesi'nde geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayata veda etti. Yıldız'ın cenaze namazı Ahmet Efendi Camii'nde kılındı. Baba Oktay Yıldız'ın taziyeleri kabul ettiği cenaze töreninen sanat ve siyaset dünyasından birçok isim katıldı. Turgay Yıldız'ın cenaze törenine katılanlar arasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da katıldı. Yapılan tören ve cenaze namazının ardından Turgay Yıldız Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Turgay Yıldız kimdir?

Tiyatro, televizyon ve radyoya emek veren bir isim olan Turgay Yıldız 3 Mart 1965 Ankara doğumluydu. Usta sanatçı 56 yaşında hayata veda ederken geride başarılı işler bıraktı. Show Tv, TRT, Flash Tv gibi televizyonlarda çeşitli programlar hazırlayıp sunan Yıldız, birçok tiyaroda yazar, oyuncu ve seslendirmen olarak görev yaptı. Ankara Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü mezunu olan Turgay Yıldız uzun yıllar TRT Ankara Televizyonu'nda görev yaptı. Yıldız son yıllarda sosyal medya hesaplarını aktif kullanarak skeçler hazırladı ve yayınladı. "Rayiff Abi" tiplemesiyle yaptığı telefon konuşmaları ise en çok izlenen skeçlerindendi. Turgay Yıldız kalp rahatsızlığı nedeniyle 23 Temmuz'da Ankara'da vefat etti.

23-07-2021
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar