Payitaht Abdülhamid Arif (Ekin Mert Daymaz) kimdir?

Payitaht Abdülhamid Arif (Ekin Mert Daymaz) kimdir?
TRT 1 ekranlarında ilgiyle takip edilen Payitaht Abdülhamid dizisine Arif karakteriyle genç oyuncu Ekin Mert Daymaz dahil oldu.

ES Film tarafından TRT1 için hazırlanan, oyuncu kadrosunda Bülent İnal, Özlem Conker, Bahadır Yenişehirlioğlu, Hakan Boyav, Can Sipahi ve Selen Öztürk gibi başarılı oyuncuların yer aldığı başarılı dizi Payitaht Abdülhamid'e genç oyuncu Ekin Mert Daymaz, Arif karakteriyle dahil oldu.

Ekin Mert Daymaz'ın dizideki rolüyle ilgili detaylar henüz belirsizliğini korurken, 77. bölümden itibaren yeni karakteriyle hakkındaki detayları hep birlikte öğreneceğiz.

TRT 1 CANLI İZLE

EKİN MERT DAYMAZ KİMDİR?

Ekin Mert Daymaz; 2 Aralık 1990 tarihinde Hollanda'nın Arnhem şehrinde dünyaya geldi. Bir çoğumuz onu 2014 yılında Fox TV ekranlarında yayınlanan 'Not Defteri' dizisinde hayat verdiği 'Egemen' karakteriyle tanısa da, oyunculuk kariyerinden önce mankenlik ve modellik yapan Daymaz, Best Model of Turkey yarışmasında 3. olarak dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

2014 yılında televizyon dünyasına adım atan Daymaz, oyunculuk acemiliğini ve ilk başrol deneyimini 'Not Defteri' dizisiyle yaşadı.

Reytingler nedeniyle yayından kaldırılan diziden sonra genç oyuncu Star TV ekranlarında yayınlanan 'Çilek Kokusu' dizisinde 'Volkan' karakteriyle sevenlerine merhaba dedi. Reytinglerde büyük başarı yakalayan 'Çilek Kokusu' dizisi 2016 yılında final yaptı.

2016 yılında 'Hayat Sevince Güzel' dizisiyle kariyerini devam ettiren genç oyuncu yıllar geçtikçe kendini geliştirmeyi başardı ve ekranların aranan yüzleri arasına adını yazdırmayı başardı.

2017 yılında 'Kırlangıç Fırtınası' dizisinde Şahin karakteriyle, 2018 yılında ise 'Ağlama Anne' dizisinde 'Mert' karakteriyle ekranlarda oldu.

Oyunculuk kariyeri başarıyla devam ettiren Daymaz, Haliç Üniversitesi'nde antrenörlük ve fitness okumaktadır.

PAYİTAHT ABDÜLHAMİD KONUSU

ES film tarafından TRT1 için yapılan Payitaht Abdülhamit Osmanlı Devleti’nin son zamanlarını ve en tartışmalı dönemlerini anlatıyor. 33 yıl tahtta kalan Sultan 2. Abdülhamit’in tahttaki son 13 senesinin ele alındığı dizi özellikle Sultan Abdülhamit’in ince zekası ve yönetim anlayışıyla dış güçlerin Osmanlı toprakları üzerindeki sinsi emellerinin önüne geçme çabasını ele alıyor. İç ve dış düşmanlara karşı zekice bir siyaset güden Abdülhamit’in yaşadıklarını, dönemin şartlarını, Osmanlı Devleti’nin içinde bulunduğu durumu anlatan dizi 22 Şubat akşamı yayınlanan bölümüyle TRT’de 3. Sezonunu ve 75. Bölümünü başarıyla tamamladı.

04-03-2019
Yazar Hakkında
Yorumlar