Payitaht Abdülhamid Ömer (Batın Uçan) kimdir?

Payitaht Abdülhamid Ömer (Batın Uçan) kimdir?
TRT1'in sevilen dizisi Payitaht Abdülhamid sezon finaline günler kala kadrosuna yeni bir isim dahil etti. Payitaht Abdülhamid Ömer (Batın Uçan) kimdir?

Dönem dizileri arasında en çok izlenen Payitaht Abdülhamid reyting rekorları kırmaya devam ediyor. Sezon finaline sayılı günler kala başarılı kadrosuna bir yeni isim daha ekledi. Payitaht Abdülhamid'e yeni katılan Ömer kimdir? Payitaht Abdülhamid Ömer'in gerçek adı ne? Payitaht Abdülhamid Ömer, Batın Uçan kimdir?

Payitaht Abdülhamid Ömer kimdir?

TRT1 ekranlarının ilgi ile izlenen dizisi Payitaht Abdülhamid geçtiğimiz bölümlerde kadrosuna Ömer karakterini canlandıracak olan Batın Uçan'ı dahil etti. Peki diziye katılan yeni karakter Ömer kimdir? Ömer karakterine hayat veren genç ve başarlı oyuncu Batın Uçan kimdir? Batın Uçan hakkında tüm merak edilenler bu haberimizde. Dizinin hayranları yeni katılan Ömer karakterini çok merak etti. Payitaht Abdülhamid'in yeni karakteri Ömer,  Londra'da, İngiliz Kraliyet Sarayında kapı vazifelisi olarak çalış maktadır. Bu vazifesi esnasında İslamı ve Osmanlıyı tanımak için Sultan Abdülhamid ile bir süre mektuplaşmıştır. İslamı ve Osmanlıyı tanıyan bu karakter daha sonrasında ise Müslüman olmuş, adını Ömer olarak değiştirmiştir. Sultan Abdülhamid'in casusu olarak görev verilmiş ve o da bu görevi yıllarca beklemiştir. Ömer yıllarca beklediği bu görev "Gizli evrakların bulunduğu kütüphaneye girerek İngilizlerin, Ermenileri Ruslara karşı nasıl kullandığını öğrenmek ve Ruslara, Ermenilerin yerini söyleyerek katledilmelerini izledikleri belgeleri ele geçirmek" olarak belirlenmiştir. Sultan Abdulhamid, bu görevi vermek için Ömer bir mektup yazmıştır. Sultan Abdulhamid'in yazdığı mektupta şu ifadeler yer almaktadır.

"Ey genç adam! Ey İslam'ın alnına işlenmiş kahraman, bizi buldun. Bizim davamıza inandın. Şimdi vakit o vakittir, şimdi dirilme vaktidir. Üzerindeki ölü toprağını atma vaktidir. Senden istediğimiz şeyin bedeli ağır. Belki şehitlik var sonunda. Evladım, eğer kabul edersen çare sende. Eğer bizim zalimlere karşı mücadelemize inanıyorsan çare sende. İngiliz kraliyet kütüphanesine gireceksin. Senden istediğimiz bir vesika var. Lakin orada seni bekleyen bir ölüm var. Sen ölüme gülümseyerek gitmek zorundasın. Sen oraya ölüm gibi girmek zorundasın. Ölüm gibi gir ki, masumlara umut ol. Celaleddin Efendinin armağanı olan kılıcı çekme vaktidir. Zulmün boynunu vurma vaktidir. Merdane cenk etme vaktidir. Vur, vur ki bozulan nizam hizaya gelsin. Vur ki gün görmemişler gülsün, vur ki geceler gün olsun.. O kütüphaneye girdiğinde İngilizlerin Ermenilerin ölümüne sebep olan vesikalar bulacaksın, işte onlar bizim hamlemizi başlatacak. O vesikaları gazetelere ver."

Payitaht Abdülhamid Ömer (Batın Uçan) kimdir?

Yakışıklılığı ile dizide dikkat çekmeyi başaran Batın Uçan, 1996 yılında dünyaya gelmiştir. Başarılı oyuncu binicilik, kick boks, boks, fitness gibi sporlarla yakından ilgilenmiştir. Batın Uçan, 1,88 boyunda ve 80 kilodur. TRT1 ekranlarında yayınlanan Filinta dizisi ile ilk oyunculuk deneyimini yaşamıştır.

10-05-2019
Yazar Hakkında
Yorumlar