Payitaht Abdülhamid reytingleri

Payitaht Abdülhamid reytingleri
TRT1'in başarılı dönem dizisi Payitaht Abdülhamid, yayınlandığı günden bu zaman reytinglerde nasıl bir grafik izledi? İşte Payitaht Abdülhamid reytingleri.

Dönem dizilerinin yapımı çok zordur. Maliyet açısından olduğu kadar seçilen hikayenin izlenilirliği, kostüm, sanat, mekan gibi olmazsa olmazların bulunmasının ve tasarlanmasının ciddi uzmanlık gerektirmesi gibi zorluklar yüzünden yapım firmaları ve yapımcılar dönem dizilerine her zaman mesafeli yaklaşmışlardır. Bu durumda da ekranlarda dönem dizisi görmek bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar azdır. Özellikle özel kanallar bu alana girmek konusunda çok direnirler. Ama söz konusu kamu kanalı olunca bazen dönem dizisi yapmak gereklilik haline gelebilir. Bu durumda birçok parametre göz ardı edilerek dönem dizisi ya da filmi yapılır ya da yapım firmalarına sipariş edilerek yaptırılır. 

TRT1 dönem dizileri konusunda oldukça tecrübeli bir kanal. Daha önceden yaptıkları ve halen yapmakta olduklarıyla seyircinin ilgisini çekmeyi başarıyor. Bu yönüyle de ciddi bir boşluğu dolduruyor. Son zamanlarda TRT’de yapılan dönem dizilerinin başında Payitaht Abdülhamit geliyor. Osmanlı Devleti’nin çok tartışmalı bir dönemini anlatması bakımından dikkatleri üzerine çeken Payitaht Abdülhamit izlenilirlik oranlarıyla da oldukça başarılı görünüyor. Bu yönüyle de yapımcısını ve yayınlandığı kanalı mutlu ediyor.

PAYİTAHT ABDÜLHAMİD KONUSU

ES film tarafından TRT1 için yapılan Payitaht Abdülhamit Osmanlı Devleti’nin son zamanlarını ve en tartışmalı dönemlerini anlatıyor. 33 yıl tahtta kalan Sultan 2. Abdülhamit’in tahttaki son 13 senesinin ele alındığı dizi özellikle Sultan Abdülhamit’in ince zekası ve yönetim anlayışıyla dış güçlerin Osmanlı toprakları üzerindeki sinsi emellerinin önüne geçme çabasını ele alıyor. İç ve dış düşmanlara karşı zekice bir siyaset güden Abdülhamit’in yaşadıklarını, dönemin şartlarını, Osmanlı Devleti’nin içinde bulunduğu durumu anlatan dizi 22 Şubat akşamı yayınlanan bölümüyle TRT’de 3. Sezonunu ve 75. Bölümünü başarıyla tamamladı. 

PAYİTAHT ABDÜLHAMİD REYTİNGLERİ

Cuma akşamları TRT ekranlarında yayınlanan Payitaht Abdülhamit yayınlandığı günden itibaren belli bir reyting ortalaması ve sıralaması yakalamış gibi görünüyor. Yayınlandığı her bölüm ortalama 4 reyting ortalamasıyla her zaman ilk 10’un içinde yer almayı başarmış durumda. Bu yönüyle de bir dönem dizisi için başarılı sayılabilecek bu ortalamalar bir kamu kanalı olan TRT için başarı sayılabilir. 

SON BÖLÜM REYTİNGİ

Yayınlandığı günden itibaren 4 reyting ortalamasını yakalamayı başaran Payitaht Abdülhamit’in 22 Şubat Cuma akşamı yayınlanan son bölümü olan 75. Bölüm reytingleri de oldukça başarılı durumda. Dizi 75. Bölümünde 4,69 reyting ve 10,15 izlenme oranıyla ilk 10 program içinde kendine 7. Sırada yer buldu. Bu başarısını devam ettirecek gibi görünen Payitaht Abdülhamit bu başarısıyla dönem dizileri için iyi bir referans oluyor.

23-02-2019
Yazar Hakkında
Yorumlar