Payitaht Abdülhamit 14. Bölümde Neler Oldu?

Payitaht Abdülhamit 14. Bölümde Neler Oldu?
Payitaht Abdülhamit 14.bölümde bakalım neler oldu? Payitaht’ı yıkmaya çalışan iç ve dış güçler emellerine ulaşabilecekler mi? Milletim huzur bulacaksa bin başım olsa feda olsun diyen Sultan daha neler yapacak?

Cuma akşamlarının ilgiyle takip edilen tarih dizisi Payitaht Abdülhamit’in 15. bölümü 9 Haziran akşamı TRT 1 ekranlarında olacak. Sultan Abdülhamit Han’ın 33 yıllık saltanatında yaşananların konu edildiği dizi, 14 bölümü geride bıraktı. Sevilen dizinin önümüzde ki sezonda da ekranlarda olması bekleniyor.Payitaht Abdülhamit'in yeni bölümlerini canlı tv ekranlarından izleyebilirsiniz.
Abdülhamid Han, sürekli gündeme getirilen kardeşi Sultan Murat’ın tahta geçeceği haberleri ile ilgili ciddi kararlar almak zorundadır. Ve Sultan Saraya Fetva Emiri’ni ve Şeyhülislamı çağırır. Bunu üzerine sarayda bir dedikodu yayılır. Mahmut Paşa ve Seniha Sultan, Abdülhamit’in Sultan Murat’ın katline cevaz alacağı dedikodusunu kısa sürede saraya yayarlar. 
İç ve dış düşmanlar banka baskınından ve Ermeni ayaklanmalarından galip ayrılamamışlardır. Ancak Hintli Müslümanlar’ın isimlerinin yazılı olduğu defterin Herzıl tarafından ele geçirilmesi önemli bir ayrıntıdır. Sultan‘ın planları sonucunda düşmanların birliktelikleri bozulamaya başlamıştır. Özellikle Zaharoff'un kendi itibarı için Hintli Müslümanların isimlerinin yazılı olduğu defterin Herzıl’da olduğunu söylemesi bunun en önemli göstergesidir. Maalesef ki Herzıl’ın defterle ilgili planları da uzun sürmez. Çünkü Küçük Şehzade yaptığı tertiple defteri Herzıl’dan almayı başarır.
Makbule'den gelen mektup haremde işleri iyice karıştırır. Fatma Pesend Hanım’da bilmeden haremdeki bu savaşın içine dahil oluverir. Fakat bu mektup sadece Mehmet Paşa ve Mahmut Paşa’yı değil, neredeyse haremdeki bütün kadınları etkiler.
Melike’yi kurtarmak için defteri feda eden Ömer, üzerine düşen vazifeyi yerine getirememiş olur. Bundan sonra Sultan’ın ondan tek istediği Hiram'ı bulup bildiklerini öğrenmesidir. Fakat bu durumda da Ömer yol ayrımına gelir. Çünkü bir yanda annesinin intikamı, diğer yanda devletin bekası için Sultan’ın istekleri vardır. İkisinden birini tercih etmek zorundadır. 

05-06-2017
Yazar Hakkında
Yorumlar